Jakob Lund Pedersen er 26 år, uddannet BA i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og musikunderviser for børn og voksne. Ud over musikken har Jakob en stor interesse for naturvidenskaben, for at skrive og for at formidle fagligt stof kreativt.

Jakob Lund Pedersen er 26 år, uddannet BA i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og musikunderviser for børn og voksne. Ud over musikken har Jakob en stor interesse for naturvidenskaben, for at skrive og for at formidle fagligt stof kreativt. Pressefoto

Jakob fra Farum debuterer som børnebogsforfatter

'Familien Atom' er Jakob Lund Pedersens første børnebog, og i morgen lørdag den 15. september vil han være i Farum Bog & Idé og signere bøger

Af
Kimmie Hetland

Bogen 'Familien Atom' handler om familien Atom, hvis navne alle er inspireret af partiklerne fra atomer: hr. Neutron, fru Elektron, lille Proton og hunden Kvark. Det er Jakob Lund Pedersen fra Farums første børnebog, og i morgen lørdag den 15. september har du mulighed for at købe den før alle andre.

"Det er vigtigt for mig, at børnene bliver nysgerrige og får lyst til at lære mere om fysik, når de læser bogen,” udtaler Jakob i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Derfor fokuserer bogen på en simpel historie med indarbejdede referencer til atomer og partikler. Bagerst i bogen er der en tegning og en børnevenlig beskrivelse af atomer, der bygger videre på de faglige referencer, der er i historien".

Kl. 11.00-12.00 vil Jakob være i Farum Bytorvs Bog og idé, hvor man har mulighed for at købe og få signeret sin bog og få en lille snak. Det vil efterfølgende være ekstraordinær mulighed for at købe den i butikken, da den først kommer i andre butikker d. 18. oktober.

Fysik for de mindste

Jakob mener, at bogen kan være med til at gøre et ellers vanskeligt emne tilgængeligt og underholdende for børn allerede fra en tidlig alder, og målet er at gøre fysikken så ukompliceret som muligt.

Related content

Familien Atoms medlemmer er opkaldt efter de partikler, som atomer består af, og deres karaktertræk er inspireret af partiklernes fysiske egenskaber. Derfor er lille Proton altid glad, da protoner er positivt elektrisk ladet, fru Elektron bliver hurtigt sur, da elektroner er negativt ladet, og hr. Neutron er neutral og jævnt tilfreds det meste af tiden, da neutroner er neutrale og har ingen elektrisk ladning.

Bogen henvender sig til børn i alderen 3-6 år og indeholder rim, som kan hjælpe børnene til at huske familiemedlemmernes – og partiklernes – navne, for eksempel prutter lille Proton, og fru Elektron bliver elektrisk, når hun bliver sur.

Publiceret 14 September 2018 13:09

SENESTE TV