Integrationsprisen 2018 gik til Ægteparret Dam Nielsen for at åbne deres hjem for flygtninge. Fra venstre ses Fares og Emmanuelle, som er to flygtninge, som har boet hos ægteparret, Katrine Dam Nielsen, som er parrets datter, Jeanette Dam Nielsen, Frank Dam Nielsen, formanden for integrationsrådet, Lene Munch-Petersen (A) og Carsten Funch og Mogens Frandsen, som har lavet prisen.

Integrationsprisen 2018 gik til Ægteparret Dam Nielsen for at åbne deres hjem for flygtninge. Fra venstre ses Fares og Emmanuelle, som er to flygtninge, som har boet hos ægteparret, Katrine Dam Nielsen, som er parrets datter, Jeanette Dam Nielsen, Frank Dam Nielsen, formanden for integrationsrådet, Lene Munch-Petersen (A) og Carsten Funch og Mogens Frandsen, som har lavet prisen. Foto: Kimmie Hetland

Integrationsprisen gik til Frank og Jeanette: Åbner deres hjem for flygtninge

Ægteparret Frank og Jeannette Dam Nielsen fra Værløse modtog i lørdags Integrationsprisen 2018 for at åbne deres hjem for flygtninge

Af
Kimmie Hetland

Frank og Jeanette Dam Nielsen. Det er navnene på dem, som i år modtog integrationsprisen til begivenheden Farverige Furesø i lørdags. Ægteparret modtog prisen, fordi de har åbnet deres hjem for flygtninge, men faktisk havde Frank og Jeanette næsten ikke tid til at møde op på Farum Kulturhus, fordi de var lige midt i en flytning.

"Vi er i gang med at flytte for Fares, som har boet hos os, men som nu flytter til Hareskov med sin familie, så i virkeligheden har vi slet ikke tid til at være her", sagde Jeanette Dam Nielsen og grinede.

En del af hverdagen

Frank og Jeanette har indtil videre haft to flygtninge boende, Emanuelle og Fares, og i talen ved prisoverrækkelsen sagde formanden for integrationsrådet, Lene Munch-Petersen (A), blandt andet:

"Familien Dam Nielsen har ikke bare ladet to flygtninge bo hos sig. De har inddraget dem i deres egen dagligdag ved at prioritere at spise middagsmad sammen hver aften, lave aktiviteter sammen og sørge for at hjælpe til med det danske sprog. I dag har de fået knyttet tætte bånd, og hver gang der er fødselsdag, fest eller jul, så inviteres Emanuelle, Fares og hans kone og børn".

Overskud

Efter at deres tre børn var flyttet hjemmefra, var det ikke en svær beslutning for Frank og Jeanette at tage imod flygtninge, og når man spørger dem, hvorfor de valgte at åbne deres hjem, er svaret helt klart:

"Vi har overskuddet. Og det er godt at se, hvordan andre har det, og vores børn har støttet rigtig godt op om det, så det har slet ikke været en svær beslutning", sagde Jeanette.

Nogle af dem som nominerede ægteparret var Emanuelle og deres datter Katrine. Men at de så skulle gå hen og få integrationsprisen, var de ikke forberedte på.

"Det er en rigtig flot pris, og vi er meget rørte over at have fået den. Især fordi vi ikke havde regnet med det, så det er lidt af en overraskelse", sagde Frank.

Efter at have modtaget prisen skyndte familien Dam Nielsen sig at komme videre med flytningen og dermed deres arbejde med at hjælpe flygtninge.

Publiceret 17 September 2018 10:57