"Furesø Garden er blandt den bedste liga i garderverdenen"

Det er blevet til en masse flotte priser til Furesø Garden, som hvert år deltager i nationale og internationale arrangementer. Lige nu leder garden efter nye medlemmer, som vil være en del af deres musikalske fællesskab

Af
Kimmie Hetland

Dansemusik, klassisk musik, sange fra Disney og marchmusik. Furesø Garden mestrer en masse forskellige genrer, og næste år kan de fejre 60-års jubilæum.

"Furesø Garden er med blandt den bedste liga i garderverdenen. Man får venner for livet, og det er en rigtig god måde at lærer at mestre et instrument og få musikforståelse. Furesø Garden har gennem tiden kunne sende vores elever direkte videre i musikbranchen på MGK og Det Kongelige Danske Musikkonservatorie", siger Mads Lennart Nielsen, som er bestyrelsesformand i Furesø garden.

Garden rejser rundt i hele Europa og deltager hvert år i en masse musikarrangementer både nationalt og internationalt. De har blandt andet været i Kroatien, Østrig og Polen og derudover har Furesø garden stillet op i en masse konkurrencer, hvor de har fået flotte placeringer. Senest vandt de guld på den internationale musikfestival Euro Musiktage i Tyskland i , som foregik i byen Bösel.

Socialt fællesskab

Det der, ifølge Mads Lennart Nielsen, binder garden sammen, er det sociale fællesskab, som man bliver en del af, når man starter i garden. Nogle af medlemmerne i garden har forældre, som også har været med i garden, og Christine, som er major i garden, har slået rekord som det medlem, som har været i garden i længst tid, da hun har været med i 28 år.

"Det sociale fællesskab er uden tvivl fundamentet i garden. Vi laver mange ting sammen privat ved siden af, men det er selvfølgelig musikken, der danner rammen, for det sociale fællesskab, som får folk til at blive i garden. Vi værner helt bevidst om det sociale, og har for eksempel grillarrangementer, biografturer og så har vi været på Nordisk Film museet", siger Mads Lennart Nielsen.

Selv har Mads også jubilæum næste år, hvor han kan fejre at have været med i garden i 20 år. Han har desuden to børn sammen med sin kæreste, som han mødte i garden.

Plads til alle

Furesø Garden øver hver mandag fra 16 til 21.30, hvoraf de yngste øver i tidsrummet 16 til 19. For nyligt har garden også besluttet at øve hver tirsdag på Søndersøskolen, fordi der er kommet flere medlemmer.

Garden er blandet drenge og piger i alderen 7 til 35 år, og man behøver ikke at have musikalsk erfaring for at være med.

"Vi favner ufatteligt bredt, og alle er velkommen til at komme på besøg og mærke stemningen. Vi modtager alle typer medlemmer, uanset om man er helt grøn eller, hvis man kan spille i forvejen. Vi har en professionel lærerstab, der tilpasser undervisningen til den enkelte elev, og undervisningen foregår både som enkelt- og sammenspilsundervisning, hvilket er med til at give en høj kvalificeret undervisning", siger Mads.

Garden har rekrutteringsdage mandag den 1. oktober og mandag den 8. oktober begge dage fra klokken 18 til klokken 20 på Søndersøskolen, hvor man kan komme og høre om garden og prøve nogle instrumenter helt uforpligtende. Hvis man har spørgsmål eller vil høre nærmere, kan man ringe på tlf. 70 27 44 77.

Publiceret 19 September 2018 10:19

SENESTE TV