Debatten om byggeprojektet ved den gamle Spar-købmand på Farum Hovedgade fortsætter. Arkivfoto

Debatten om byggeprojektet ved den gamle Spar-købmand på Farum Hovedgade fortsætter. Arkivfoto

Bygherrer om hovedgadeprojekt: "Vi har imødekommet kritikken"

Korf Ejendomme, der er klar til at bygge ved den gamle Spar-købmand på farum Hovedgade undrer sig over kritikken af projektet." Vi har jo imødekommet den", siger han

Af
Anne Lønstrup

Debatten om de to store bygninger, der skal erstatte det den gamle Spar-købmand på Farum Hovedgade, vil ikke dø. På et borgermøde 6. september tog Ulla Hess fra Furesø By og Land ordet, som hun har gjort før, for at kritisere det nybyggeri som REMA 1000 og Korf Ejendomme har planlagt at bygge - en kritik, som hun forleden også anførte her på furesøavis.dk.

Ejendomsadministrator Alex K. Jacobsson fra Korf Ejendomme styrer byggeprojektet på Farum Hovedgade, og han gør nu opmærksom på, at arkitekterne faktisk har ændret på projektet for at imødekomme den lokale arkitektur og de kritikpunkter, der løbende er blevet bragt op.

Vi startede med at fremlægge en plan, der blev kritiseret for at være for færdigtegnet. Da vi så skalerede ned for at imødekomme kritik og vise, at vi havde hørt kritikken, fik vi at vide, at det var useriøst

”Bygningen med erhverv i stueetagen og boliger i to etager er justeret fra 13.45 meter til 12.60 meter. Til sammenligning er Danske Bank, som ligger overfor, 14.30 meter høj og den nuværende Spar-købmand er cirka 11.50 meter. Samtidig har vi som svar på kritikken om, at bygningen var for lige, givet den et 'knæk' og trukket den tilbage fra parkeringspladsen for at skabe et mere liv i gadebilledet med plads til bland andet caféborde og varer foran butikkerne", forklarer Alex K. Jacobsson.

Stationsbyens udtryk

Til Ulla Hess’ karakteristik af projektet som 'gold og glat' siger Alex K. Jacobsson, at smag er individuel. De jordfarvede mursten har arkitekt og bygherrer valgt i et forsøg på netop at ramme stationsbyens udtryk.

"Vi har prøvet at ramme det, man fra kommunens side har lagt op til i helhedsplanen for Farum Hovedgade bl.a. ved at bruge jordfarvede sten, der karakterisere stationsbyen. Men hvis byggeriet skal stå i 100 år, så bør det også sige noget om den tid, som det er opført i", siger han og tilføjer en undren over den kritik, som Ulla Hess har til projektets skitser, som hun kalder 'mangelfulde skitser og primitive tegninger'.

"Vi startede med at fremlægge en plan, der blev kritiseret for at være for færdigtegnet. Da vi så skalerede ned for at imødekomme kritik og vise, at vi havde hørt kritikken, fik vi at vide, at det var useriøst", siger han.

Se de tilrettede skitser for projektet herunder:

Publiceret 21 September 2018 10:00