Eva vedel elsker mad og sætte ting i gang, så selvfølgelig er det også hende, der står bag fællesspisninger i Hareskovby. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Eva vedel elsker mad og sætte ting i gang, så selvfølgelig er det også hende, der står bag fællesspisninger i Hareskovby. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Fællesspisninger bliver mere og mere populære - også i Hareskovby

Det handler ikke kun om at slippe let om maden en hverdagsaften, for det sociale aspekt fylder mindst lige så meget, når der er fællesspisninger i Annexgården i Hareskovby. Det fortæller Eva Vedel, der er kvinden bag

Af
Helene Holm Stolle

Fællesspisninger er som sådan ikke noget nyt fænomen. Heller ikke i Hareskovby Medborgerforening. Men det er nyt, at fællesspisningerne nu er blevet sat i system, og at maden kommer udefra. Det fortæller Eva Vedel fra medborgerforeningen og initiativtager til de lokale fællesspisninger.

"Vi har faktisk haft fællesspisninger i medborgerforeningen i lang tid på den måde, at man meldte sig til, betalte et symbolks beløb, og så var der en familie, der stod for madlavningen. Men det der med at stå en hverdagsaften og lave mad til 30 mennesker, det var ikke altid den populære tjans. Derfor tænkte jeg, at vi måtte ændre konceptet", fortæller Eva Vedel og som altid med Eva Vedel, som de fleste nok kender som kvinden bag Furesø Picnicfestival, så er der ikke langt fra tanke til handling.

Derfor inviterer Hareskovby Medborgerforening nu til fællesspisning med et nyt twist; der kommer nemlig en madfortælling med i fællesspisningen. Eva Vedel har nemlig fået Caspar Karstensen, manden bag den lokale, økologiske take away, Edamus, til at stå for maden til fællesspisningen på torsdag den 27. september klokken 18.30.

"Casper disker op med ugens lækre, varme hverdagsret og lidt sødt til kaffen, men samtidig vil han fortælle, hvordan han sammen med to andre fik idéen til Edamus, og hvorfor deres madbil hedder Aase. Jeg er helt sikker på, at det bliver spændende og interessant", fortæller Eva Vedel og understreger, at selvom fællesspisningen er arrangeret af medborgerforeningen, så alle andre også velkomne.

"Man skal bare huske at melde sig til", skyder Eva Vedel ind og fortæller, at de fremtidige fællesspisninger i landsbymiljøet vil være temaopdelt.

"Vi kommer helt klart til at lave fællesspisning for børnefamiilier, hvor man som familie kan møde andre familier, ligesom vi også vil lave aftener, der primært henvender sig de rigtigt voksne", fortæller Eva Vedel, der glæder sig til den første fællesspisning på den nyde måde.

Slipper stress og jag

Der er ingen tøven hos Eva Vedel, når man spørger, hvorfor hun tror, at fællesspisningerne er blevet så populære.

"Det handler om, at det skal være nemt men også godt og meget gerne socialt samtidig. Hverdagene er så travle i dag, at der er brug for at kunne slappe lidt af ind imellem og vælge den nemme løsning - og det kan man ved fællesspisningerne og så endda til en overkommelig pris", forklarer hun og kalder fællesspisningerne for 'uforpligtende selskab'.

"Man kommer, spiser og snakker lidt, og så går man hjem igen - og fremover får man så også lige en lille fortælling med", siger hun.

Fællesspisningen i Annexgården finder sted på torsdag den 27. september klokken 18.30. For nærmere info kontakt Eva Vedel på 21207585.

Publiceret 21 September 2018 09:00

SENESTE TV