"Vi udelukker ikke, at vi tilslutter os forliget, men vi vil først igennem det omfattende materiale, og så tager vi stilling efter vores gruppemøde", forklarer Venstres Gustav Juul overfor Furesø Avis. Arkivfoto

Derfor er Venstre ikke med i budgetforliget: 'Vi har brug for mere tid'

Det er ikke udelukket, at Venstre tilslutter sig det budget, som byrådets andre partier skrev under fredag morgen. "Vi tager stilling efter vores gruppemøde", lyder det fra Gustav Juul

Af
Helene Holm Stolle

Fredag indgik et meget bredt flertal af byrådet et forlig om budgettet for de kommende år i Furesø. Alle partier var med undtaget Venstre - der dog kan se flere gode takter i budgettet, som Gustav Juul, gruppeformand, slår fast.

"Men der er også steder i budgettet, hvor vi synes, at det halter lidt", lyder det fra Gustav Juul, der på mandag vil se nærmere på budgettet ved Venstres gruppemøde.

"Vi fik først det endelige materiale fra borgmesteren onsdag sidst på eftermiddagen, derfor havde vi bedt om at få weekenden til at læse materialet igennem og behandle det samlede budget, inklusiv høringssvarene på vores gruppemøde mandag. Den tid har borgmesteren ikke ønsket at give os, uagtet at budgettet først skal vedtages om to uger. Vi udelukker ikke, at vi tilslutter os forliget, men vi vil først igennem det omfattende materiale, og så tager vi stilling efter vores gruppemøde", forklarer Gustav Juul overfor Furesø Avis og fortsætter:

"Vi har været med i forhandlingerne om budgettet helt frem til det sidste, og vi har fået flere ting med i budgettet, som vi er tilfredse med - blandt andet at FFO-taksterne holdes i ro, at samarbejdet med erhvervslivet fortsættes og dækningsafgiften sænkes igen, at besparelserne på kultur- og fritidsområdet er blevet reduceret, og at der kigges på flere miljømæssige tiltag som bedre delebilsordninger og flere el-ladestandere til el-biler", lyder det fra Gustav Juul.

Publiceret 30 September 2018 11:55