Temafoto.

Temafoto.

Venstre er gået med i budgetforliget

Tirsdag morgen er Venstre tiltrådt den budgetaftale, som resten af byrådet indgik fredag

Af
Helene Holm Stolle

I fredags indgik alle partier undtaget Venstre i byrådet et forlig om budgettet for Furesø i de kommende år. Men tirsdag morgen er Venstre altså også tiltrådt budgetaftalen. Det fortæller borgmester Ole Bondo Christensen (A) i en mail til Furesø Avis og lægger ikke skjul på, at han glæder sig over, at hele byrådet nu står bag budgetaftalen.

"Jeg har haft nogle gode snakke med Gustav Juul om budgettet gennem de seneste måneder. Det glæder mig, at Venstre nu tilslutter sig budgetaftalen. Det er godt for Furesø, at vi politisk står sammen om budgettet. Det giver ro og stabilitet til at udvikle kommunen og til at gennemføre de langsigtede analyser af kommunens økonomi, som er en del af budgetforliget", lyder det fra borgmesteren.

Det er da heller ikke den helt store overraskelse, at Venstre er gået med i budgetforliget.

"Vi udelukker ikke, at vi tilslutter os forliget, men vi vil først igennem det omfattende materiale, og så tager vi stilling efter vores gruppemøde (der fandt sted mandag, red.)", sagde Gustav Juul til Furesø Avis i søndags, og nu er underskriften altså sat.

"Vi har gennem de seneste måneder fremlagt vores ønsker til budgettet, og jeg må sige, at vi er kommet godt igennem med vores mærkesager. Dækningsafgiften sættes ned, en stigning i FFO-taksten er taget af bordet, vi prioriterer flere penge til vedligehold af skoler og daginstitutioner, en række besparelser på idræts- og fritidsområdet er taget af bordet, og vi får kikket på hele specialundervisningsområdet, hvor der bruges rigtig mange penge i dag", siger Gustav Juul, der også har fået gennemført en anden vigtig sag:

"Vi har fået tilsagn om at være med i maskinrummet, når kommunens budget skal gennemanalyseres i de kommende år", siger han og fortsætter.

"Alt i alt er det et budget, vi godt kan være tilfredse med. Derfor vælger vi at gå med i budgetaftalen for at få maksimal indflydelse, når budgettet skal føres ud i livet".

Publiceret 02 October 2018 08:45