Borgerforeningen Jonstrup '89 og Bofællesskabet Jonshøj har fundet et kompromis for Filosofgangen. Arkivfoto

Borgerforeningen Jonstrup '89 og Bofællesskabet Jonshøj har fundet et kompromis for Filosofgangen. Arkivfoto

Klage til Planklagenævnet trukket tilbage: "Vi har fundet en løsning, så alle er glade og tilfredse"

Der var optræk til ballade, da Jonstrup '89 klagede over, at Bofællesskabet Jonshøj fik dispensation i forbindelse med deres byggeplaner i Jonstrup

Af
Anne Lønstrup

Byggeprojektet 'Bofællesskabet Jonshøj' blev sat på hold, efter at foreningen Jonstrup ’89 havde klaget over det til Planklagenævnet.

Det gjorde bofællesskabet nervøse for, om sagen ville udskyde deres byggeri af 22 seniorboliger og otte mindre familieboliger. Men klagen er nu trukket tilbage, efter at parterne i fællesskab har fundet en løsning, som alle er tilfredse med.

”Mens klagen stadig stod ved magt, sad vores arkitekter på hænderne ude at stand til at komme videre. Det var ærgerligt for alle parter, og vi frygtede, at byggeprojektet ville blive udskudt i længere tid, da Planklagenævnet kan være op til halvandet år om at afgøre en sag,” fortæller Mathiias Larsen, formand for seniorbofællesskabet Jonshøj, til Furesø Avis.

Forsvar for Filosofgangen

Klagen fra Jonstrup ’89 gik blandt andet på, at byggeriet ville komme for tæt på vejen og – ikke mindst – for tæt på de store, gamle træer ’Filosofgangen’.

"Vi lader nogle træer stå mellem Filosofgangen og vores byggeri, så man fra Filosofgangen har et grønt indtryk", fortæller Mathiias Larsen om krompiset. Privatfoto

”Byrådet havde tilbage i 2015 lovet os, at byggeriet ville blive placeret sådan, at man kunne bevare Filosofgangen, som stammer tilbage fra dengang, landets første seminarium flyttede til Jonstrup. Ideen med Filosofgangen er, at man går imellem de højre træer og udveksler tanker, og vi er i foreningen meget omhyggelige med, at nybyggeri ikke skader et historisk bevaringsværdigt område,” fortæller formand for bestyrelsen af Jonstrup ’89, Per K. Larsen.

”Nu har vi fundet et kompromis med kommunen og bygherren, som respekterer, at der skal være en afstand fra de store træer og til det nærmeste hus på mindst syv meter, så man kan sikre sig, at træernes rødder bevares. Vi har ikke fundet nogen helt god løsning på støjværn ud til gaden. Men det håber vi, at bygherren finder en løsning på,” siger han.

Indflytning om to år

Også bofællesskabet er glade for, at sagen er landet i mindelighed:

”Vi lader nogle træer stå mellem Filosofgangen og vores byggeri, så man fra Filosofgangen har et grønt indtryk. Vi er også enige om, at Filosofgangen skal kobles sammen med et sammenhængende stisystem, så alt kommer til at hænge sammen i højere grad, end det gør i dag,” siger Mathiias Larsen fra Bofællesskabet Jonstrup.

Nu, da parterne er blevet enige om et kompromis, kan byggeriet af de 22 almennyttige seniorboliger og otte små familieboliger, som kommunen kan henvise til, blive sat i gang.

”Næste skridt for os er at lave aftale med en entreprenør om, hvad der skal bygges og til hvilken pris. Vi håber, at boligerne bliver klar til indflytning ved udgangen af 2020, og vi glæder os til, at vi nu kan komme videre,” siger Mathiias Larsen.

Publiceret 15 October 2018 05:00