Sagsbehandling, modtagelse, placering i en bolig, hjælp til at lære det danske sprog, uddannelse og job er blot nogle af de mange opgaver, der skal løses i jobcenterets integrationsteam, hvor Søren Ole Larsen er virksomhedskonsulent.

Sagsbehandling, modtagelse, placering i en bolig, hjælp til at lære det danske sprog, uddannelse og job er blot nogle af de mange opgaver, der skal løses i jobcenterets integrationsteam, hvor Søren Ole Larsen er virksomhedskonsulent. Privatfoto

Integrationsafdelingen hos Jobcenter Furesø: "Vi har hænderne over hovedet, når det lykkes"

Hos Jobcenter Furesø er det vigtigt at matche flygtningene med det rigtige job og med Kvickly Farum, kunne det ikke være gået bedre

Af
Kimmie Hetland

At søge efter fire integrationsmedarbejdere er ret usædvanligt. Derfor måtte virksomhedskonsulent Søren Ole Larsen på lidt af en opgave, da Kvickly bad ham om at finde nogle, der kunne hjælpe dem med opfyldningen i butikken.

"Det var lidt specielt, at Danny (varehuschef i Kvickly red.) bad om at få så mange på én gang, og det er lidt af en opgave, at gå igennem så mange nye borgere, men jeg er jo helt vildt glad for, at det gik så godt. Det er den største glæde ved jobbet, og vi har saftsuseme hænderne over hovedet, når det lykkes", siger Søren Ole Larsen.

Hensyn

Til at starte med fandt Søren frem til otte flygtninge, som var interesserede i jobbet og som passede på, hvad Danny Barbu Hansen fra Kvickly søgte efter. En proces som godt kan tage op mod to uger.

"Før de nye borgere kom til en jobsamtale hos Danny, så tog jeg en samtale med dem. Sådan foregår det altid, og her spørger jeg ind til, hvad de tidligere har lavet, hvad de gerne vil fremover, og om de kan se sig selv i jobbet. Og her er det meget vigtigt at fortælle, hvad jobbet helt konkret går ud på. Og i Kvickly handlede det om at stå tidligt op og flyde varer på hylderne", siger Søren og fortsætter:

"Og det er jo ikke alle, der kan have sådan et job. Man skal for eksempel tage hensyn til, om borgeren har børn, for det er de færreste, som har et netværk, der kan hjælpe med pasning".

Følger op

For Søren er det også meget vigtigt at sikre, at den første tid hos en ny virksomhed går godt, og derfor følger han altid op på, hvordan det går borgerne i det nye arbejde. Hos Kvickly var der en praktiktid på en måned, og her besøgte Søren butikken omkring tre gange.

"Vi følger op hele tiden, for at sikre at alt fungerer. Det ville jo være ærgerligt, hvis dumme misforståelser ødelagde muligheden for at få et fast arbejde", siger han og tilføjer, at der lige nu faktisk er rigtig mange flygtninge ude i job eller uddannelsesforløb.

Hvis ens virksomhed godt vil ansætte en flygtning kan man kontakte Søren Ole Larsen på sola@furesoe.dk for nærmere info.

Publiceret 16 October 2018 07:00