Der har været et stort fokus på at bygge ældreegnede boliger de senere år, men det betyder ikke, at de unge glemmes, understreger Egil Hulgaard (C) og Lene Bang (A), der er formand og næstformand i udvalget for byudvikling og bolig. Privatfoto

Der har været et stort fokus på at bygge ældreegnede boliger de senere år, men det betyder ikke, at de unge glemmes, understreger Egil Hulgaard (C) og Lene Bang (A), der er formand og næstformand i udvalget for byudvikling og bolig. Privatfoto

Politikere om ungdomsboliger: Analyse skal vise behovet

"Vi glemmer ikke de unge", siger Egil Hulgaard (C) og Lene Bang (A) og understreger, at en ny analyse skal vise fremtidige boligbehov i Furesø - også behovet for ungdomsboliger

Af
Helene Holm Stolle

For lidt fokus på de unge og deres behov for boliger, der er til at betale. Sådan lød det fra formanden for Furesø Ungeråd, Lasse Winther, for ganske kort tid siden her i Furesø Avis.

"Lasse Winther tager fat i en vigtig debat", lyder det nu fra både formand og næstformand for udvalget for byudvikling og bolig Egil Hulgaard (C) og Lene Bang (A), der begge erkender, at boligudviklingen i Furesø i mange år har været med fokus på etablering af flere ældreboliger. Fordi der er en 'massiv efterspørgsel efter den type boliger'.

"Men det betyder ikke, at vi glemmer de unge. For vi ønsker en kommune med levende og spændende bymiljøer med boliger i alle prisklasser til unge såvel som børnefamilier, seniorer og ældre", slår de to politikere fast og forklarer, at udvalget netop har sat gang i en analyse om fremtidige boligbehov. En analyse, der kommer til at være vejledende for det fremtidige byggeri.

"I den analyse vil behovene for ungeboliger blive taget med. Vi forventer, at analysen er klar i begyndelsen af det nye år. Det vil derfor være et politisk mål at bygge ungeboliger, hvis der er behov for det, og de kan bygges på en måde, så de unge har råd til at bo i dem", fortæller Hulgaard og Bang og understreger samtidig, at de gerne ser ungdomsboliger i det kommende byggeri på Farum Bytorv.

"Derudover vil mulighederne for ungdomsboliger indgå i diskussionerne omkring byggeriet på Frederiksborgvej 3-5. Vi opfordrer Ungerådet til at deltage i de kommende diskussioner", siger Lene Bang og Egil Hulgaard og tilføjer, at der er bevidsthed om, at ungdomboliger skal have en husleje, der passer til en studerende.

"Derfor vil vi også gerne se på, hvordan vi kan opgradere en del af vores almene ungdomsboliger og sænke huslejen. Det vil vi gøre i samarbejde med boligselskaberne, som vi har et godt samarbejde med om både at renovere og bygge nyt", lyder det.

Publiceret 18 October 2018 07:05

SENESTE TV