Matilde Powers (tv) mødtes forleden med Gitte Friberg Bomholdt og Lolan Marianne Ottesen, der begger er udvalgsformænd i henholdsvis Herlev og Ballerup for at blive klogere på det specialiserede sygeplejersketeam,, der arbejder på tværs af de tre kommuner. Foto: Furesø Kommune

Matilde Powers (tv) mødtes forleden med Gitte Friberg Bomholdt og Lolan Marianne Ottesen, der begger er udvalgsformænd i henholdsvis Herlev og Ballerup for at blive klogere på det specialiserede sygeplejersketeam,, der arbejder på tværs af de tre kommuner. Foto: Furesø Kommune

Begejstret udvalgsformand: Tværkommunalt samarbejde på socialområdet er vejen frem

"Det er helt afgørende, at vi kan arbejde på tværs af kommunerne, når det handler om de meget specialiserede opgaver", siger Matilde Powers (A)

Begejstringen var stor, og spørgsmålene mange, da Anne-Marie Bergstrøm Mølbæk, der er daglig leder af det specialiserede sygeplejeteam, som arbejder på tværs af Ballerup, Herlev og Furesø kommuner, forleden havde besøg af de tre kommuners socialudvalgsformænd - fra Furesø Matilde Powers (A). Det fortæller Furesø Kommune i en pressemeddelse.

Under besøget blev de tre udvalgsformænd præsenteret for teamets opgaver og cases fra det specialiserede sygeplejeteam, der kort fortalt forebygger hospitalsindlæggelser og genindlæggelser af ældre patienter. Samarbejdet blev indledt i 2014 og året efter blev det udkørende team af akutbiler søsat.

Det specialiserede sygeplejeteam holder til i Ballerup, og kører derfra ud til ældre borgere - også akut. Sygeplejeteamet har nemlig nogle særlige akutbiler, når de rykker ud til nye opgaver. Teamet kan nemlig kontaktes, når som helst der er tvivl om behovet hos en patient, eller der er brug for specialiseret sygepleje blandt borgere i de tre kommuner, oplyses det i pressemeddelelsen.

"Det er helt afgørende, at vi kan arbejde på tværs af kommunerne, når det handler om de meget specialiserede opgaver. Volumen i opgaven med den specialiserede hjemmesygepleje ville simpelthen være for lille, hvis vi som kommune skulle løfte den alene. Faktisk kune vi godt tænke os at få endnu flere kommuner med i teamet, da det vil gøre gruppen af sygeplejersker lidt mindre sårbar og måske endda stor nok til, at vi også vil kunne tilbyde borgerne tilsyn om natten", fortæller Matilde Powers, der er formand for Furesøs Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv:

Andre muligheder

Under besøget drøftede de politiske udvalgsformænd også muligheden for andre typer af opgaver, kommunerne med fordel kan arbejde sammen om. Og det giver ifølge Matilde Powers rigtig god mening.

"De her specialiserede sygepleje-opgaver udgør blot en af mange opgaver, som vi har vanskeligt ved at løfte alene i Furesø. En anden opgave, som ville give mening at løfte på tværs af kommuner er tilbud til yngre borgere med demens, idrætstilbud til sårbare børn og unge og genoptræning af borgere med hjerneskade", fortæller hun og lægger ikke skjul på, at der er en positiv stemning fra de to andre kommuner.

"Så jeg tror på, at vi kommer til at få mange flere samarbejdsaftaler i fremtiden", lyder det fra Matilde Powers.

hhs

Publiceret 19 October 2018 07:00

SENESTE TV