Bygmarkskolen blev opført i 1979 som en ungdomsskole men blev senere omdannet til dagplejehjemmet Gefion. Bygningerne har stået tomme siden 2014, men nu er de blevet udbudt til salg. Kommunen ønsker et bofællesskab på arealet. Foto: Helene Holm Stolle

Bygmarkskolen blev opført i 1979 som en ungdomsskole men blev senere omdannet til dagplejehjemmet Gefion. Bygningerne har stået tomme siden 2014, men nu er de blevet udbudt til salg. Kommunen ønsker et bofællesskab på arealet. Foto: Helene Holm Stolle

Kommunen vil sælge Bygmarkskolen: Ønsker endnu et bofællesskab til kommunen

På hjørnet af Paltholmvej og Skovbakken gemt bag en lille vold og træer ligger Bygmarkskolen. Den er nu udbudt til salg, og Furesø Kommune forventer at få mindst 9,5 millioner kroner for den og har samtidig et ønske om, at der kan bygges endnu et bofællesskab

Af
Helene Holm Stolle

Bofællesskaberne vælter frem i Furesø disse år, og måske kommer der snart endnu et. I hvert fald har Furesø Kommune et ønske om et bofællesskab ved Bygmarkskolen, der netop er blevet udbudt til salg.

Bygmarkskolen ligger på hjørnet af Paltholmvej og Skovbakken - gemt inde bag en lille vold og træer - og har spejderhusene og daginstitutioner som sine nærmeste naboer efterfulgt af Stavnsholtskolen og Marie Kruses Skole.

Oprindeligt blev Bygmarkskolen opført som en ungdomsskole for borgere med særlige behov tilbage i 1979, men i 1993 blev den bygget om til dagplejehjemmet Gefion - som de fleste nok kender fra skiltet på parkeringspladsen på Stavnsholtvej ind til daginstitutionerne. Gefion flyttede fra Bygmarkskolen tilbage i 2014, og siden da har ejedommen stået tom og er nu i en meget dårlig stand.

Men nu kommer der altså måske en bofællesskab på grunden.

"Beliggenheden er unik ved begyndelsen af den hyggelige Stavnsholt landsby og med gå afstand til Furesøen og de åbne områder ved Høje Klint. Skoler, gymnasium, institutioner og Farum Arena er indenfor få hundrede meter, og der er gode indkøbsmuligheder på Farum Bytorv", lyder det i udbudsmaterialet, hvor det også oplyses, at grunden ikke sælges for mindre end 9,5 millioner kroner.

25 boliger

Ifølge Lokalplan 135, der har været i høring henover sommeren og som vedtaget på det kommende byrådsmøde, kan der på grunden ved Bygmarkskolen kun bygges tæt-lav bebyggelse med en bebyggelsesprocent på 40, hvilket svarer til 25 boliger samt et fælleshus.

Med de nye mange huse, der lige nu blot er ønsker på et papir, vil der også komme mere trafik, og for ikke at skulle gøre skolecykelstien, der passerer området langs Stavnsholtvej, vil det blive krævet, at der skal etableres en ny indkørsel fra Skovbakken.

Ifølge udbudsmaterialet skal der afgives tilbud på Bygmarkskolen senest på torsdag den 1. november 2018.

Publiceret 21 October 2018 05:30

SENESTE TV