Oplevelsen med en professionel sangskriver skal give eleverne en fornemmelse af, at sangskrivning er et arbejde og noget, der skaber værdi og derfor også koster penge. Det er koda, der står bag projektet. Pressefoto

Oplevelsen med en professionel sangskriver skal give eleverne en fornemmelse af, at sangskrivning er et arbejde og noget, der skaber værdi og derfor også koster penge. Det er koda, der står bag projektet. Pressefoto

Sangskriveren Martin Stender skal få furesøelever til at føle sig som Taylor Swift og Justin Bieber

Musik fylder meget i unges hverdag, og derfor vil Koda lære dem om, hvordan sangskrivning foregår. På Syvstjerneskolen får de derfor besøg af professionel sangskriver

Musik føles ofte magisk og mystisk. Derfor kan det også være svært at forstå, hvordan sangskrivning og komposition konkret foregår, og at det faktisk er et arbejde for rigtig mange. Derfor har Koda taget initiativ til, at danske skoleelever selv får mulighed for at kaste sig ud i sangskrivning sammen med en professionel musiker.

I Furesø er det eleverne i 6. klasse, der får besøg af skangskriver Martin Stender, og sammen skal de skrive og komponere en sang. Det sker på torsdag den 25. oktober, og i løbet af dagen vil eleverne opleve, hvordan akkorder, tekst, rytme og tanker kan koges sammen til en færdig sang. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang, og det plejer at være en særlig oplevelse for børnene.

”Det er en unik oplevelse for børnene at få lov til selv at komponere en sang. Det sjove er jo, at sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve den samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for mig, at jeg har vist eleverne, at musik er super sjovt at lave, men samtidig også er et arbejde, der skaber værdi og derfor koster penge, ” fortæller Martin Stender.

hhs

Fakta om sangskriverdagen

    Koda har i flere år udbudt et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller musiker, hvor de i fællesskab med eleverne for eksempel komponerer et stykke musik eller skriver en rap. Fokus er på, at have det sjovt, men også at lære eleverne om arbejdet med sangskrivning.

    Martin Stender er komponist og multiinstrumentalist og uddannet ved Rymisk Musikkonservatorium i 2010 med saxofon som hovedinstrument. Martin Stender er stifter og hovedkomponist i Girls in Airports, som har udgivet tre album og vundet en DMA. De seneste ni år har han undervist børn i saxofon og klaver på forskellige musikskoler og privat.

    Over 150 skoleklasser fra 6.klasse til 3. g får hvert år besøg af Koda Skolekontakt.

Publiceret 22 October 2018 16:00

SENESTE TV