Spil Dansk Dagen markeres i Furesø ved at sætte fokus på året 1943, hvor Danmark var besat af Tyskland, med en række koncerter og foredrag.

Spil Dansk Dagen markeres i Furesø ved at sætte fokus på året 1943, hvor Danmark var besat af Tyskland, med en række koncerter og foredrag. Pressefoto

Spil Dansk i Furesø sætter fokus på året 1943

Furesø markerer 75-året for flugten fra besættelsen med en række arrangementer under titlen '1943 i uge 43'

1943 er året, hvor mange måtte flygte fra Danmark og den tyske besættelsesmagt. Spil Dansk i Furesø markerer 75-året og det sammenhold, som blev udtrykt igennem samtidens musik og kunst. Igennem tolv koncerter og foredrag over hele Furesø Komunne bliver der dykket ned i 1940’ernes klassiske og swingende genrer.

Fællesnævneren for de 12 koncerter er 1943, og Spil Dansk i Furesø 2018 omfatter derfor både musik fra Kai Normann Andersen, Det Unge Tonekunstnerselskab og Leo Mathisen. Men også nyere musik bliver præsenteret af Henrik Goldschmidt og i kammeroperaen Martyriet.

Selv foredraget ”Opera for alle” med Henrik Engelbrecht får et nostalgisk tilbagekig på perioden omkring 1943. Der er altså noget for alle, når Spil Dansk i Furesø sætter i gang i denne uge og hvis man blot vil have lidt fra alt, kan man opleve det til Cabaretkoncerten den 25. oktober, hvor koncerternes Greatest Hits vil være på programmet.

Arrangementet er et samarbejde på tværs af Furesøs kulturelle institutioner og foreninger og skaber hvert år sin egen personlige profil. Det løber fra den 23. oktober til den 10. november, og det fulde program kan findes på facebooksiden 'Spil dansk i Furesø' eller som fysisk program i Furesøs kulturhuse og biblioteker.

khs

Publiceret 22 October 2018 11:15

SENESTE TV