Manju Maudgil og Heidi Tregub supplerer hinanden godt – også på den måde at den ene er vegetar og den anden er slagter. Foto: Anne Lønstrup

Manju Maudgil og Heidi Tregub supplerer hinanden godt – også på den måde at den ene er vegetar og den anden er slagter. Foto: Anne Lønstrup

Manju er tilbage på job efter tre års ledighed

Efter en langvarig sygemelding er det lykkedes for 51-årige Manju Maudgil at kæmpe sig tilbage på arbejdsmarkedet. Denne gang som fleksjobber i Café Galaksen

Af
Anne Lønstrup

fleksjob Når man har smerter og let bliver meget træt, kan det være svært at presse foden ind på arbejdsmarkedet efter en periode med ledighed.

51-årige Manju Maudgil gik ledig i tre år, efter at hun grundet helbredsproblemer stoppede efter 20 års ansættelse på to københavnske hoteller.

”Jeg var begyndt som stuepige på Hotel Scandinavia på Amager, og arbejdede senere både i vaskeriet og i minibaren. I 2006 fik jeg problemer med smerter i benene, og selv om jeg blev flyttet til andre opgaver, endte det med, at jeg i 2014 blev sygemeldt,” fortæller Manju Maudgil.

På sin vej tilbage til arbejdsmarkedet, var hun i seks måneder i praktik i en børnehave. Men det var for hårdt for benene at gå på ture med børnene, og Manju Maudgil måtte finde på noget andet.

Dette andet blev jobbet i Café Galaksen. Hun begyndte i marts i år i praktik, og det gik så godt, at Manju Maudgil efter sommerferien begyndte som fastansat fleksjobber i cafeen.

Ud blandt andre

Vi møder hende i Café Galaksen, hvor hun nu arbejder fire dage om ugen. Det er fire korte dage på tre timer hver, men for Manju Maudgil er det et meget stort skridt frem i forhold til den tre-årige periode, hvor hun mod sin vilje måtte gå derhjemme uden arbejde.

”Jeg åbner cafeen fire dage om ugen, jeg bager brød og cookies, laver suppe og sandwiches og jeg ekspederer kunder,” fortæller Manju med sit store smil. Hun understreger, at kontakten til mennesker er vigtig for hende. Hun, der er mor til tre børn og er født og opvokset i New Delhi, foretrækker at arbejde frem for at gå ledig.

”Det er sjovere at komme ud mellem andre, jeg var lidt ked af det, mens jeg var sygemeldt,” siger hun.

Kilde til glæde

For hendes chef, Heidi Tregub, giver det rigtig god mening at give en chance til dem, der ellers kan have problemer med at komme ind på arbejdsmarkedet.

”Jeg synes, det er spændende at arbejde sammen med mennesker, der skal prøve nye ting. Det giver udvikling og glæde. I Manjus tilfælde stod det ret hurtigt klart, at vi gerne ville beholde hende i et fleksjob. Hun er fleksibel, og vi er gode til at aftale, hvordan arbejdet tilrettelægges bedst for os begge to,” siger Heidi Tregub, som selv har måttet stoppe som selvstændig slagter, da helbredet sagde stop.

Langt perspektiv

Virksomhedskonsulent Mette Marie Broby fra Jobcenter Furesø var brobygger mellem Manju og Heidi. Hun har siden november sidste år været tovholder for ledige, som forhindres i at bestride et fuldtidsjob p.g.a. forskellige udfordringer.

”Jeg har rollen som sjakbajs, og har været med til at matche ledige med kommunale serviceopgaver siden november 2017. Det er de længere forløb, der giver noget, som Manjus eksempel også viser. De praktikforløb, vi formidler, skal helst være målrettet noget, som borgerne gerne vil beskæftige sig med på længere sigt,” siger hun og glæder sig over, at Manju netop ser ud til at have landet et job og et antal arbejdstimer, der fungerer rigtig godt for hende.

Publiceret 24 October 2018 05:30

SENESTE TV