Fra venstre er det Clara, sanglærer Christine og Emma.

Fra venstre er det Clara, sanglærer Christine og Emma. Pressefoto

Unge sangskriverspirer lagde vejen forbi Hareskov Bibliotek i efterårsferien

I efterårsferien holdt Furesø Bibliotekerne sangskriverskole for første gang på Hareskov Bibliotek

Initiativtageren bag sangskriverskolen er bibliotekets kulturmedarbejder Christine Kammerer, som også er singer/songwriter og sanglærer

"Jeg fik idéen til at udvikle en sangskriverskole for børn og unge efter at have været med til at lave Forfatterskolen i år. Jeg har selv skrevet, siden jeg var helt ung, og for mig var sangskrivning et frirum og en måde at forstå mig selv og verden på. Det samme ønskede jeg at skabe for de unge i Furesø", siger Christine Kammerer.

Sange om følelser og tid

Temaet for sangene, der blev skrevet, var i tråd med bibliotekets nuværende fokus på 'tid', som også er temaet for næste års Lun på Ord festival. For eleverne har det handlet om mere tid sammen med familien, og udover at blive bedre sangskrivere har de også opdaget, hvordan man kan bruge sangskrivning som et pusterum fra hverdagen og til at udtrykke svære følelser.

En af eleverne, der var med på sangskriverskolen, var Emma på 15 år.

"Det var et frirum, hvor man kunne snakke om alting, og så lave det om til musik. Og det har hjulpet mig rigtig meget. Jeg er vild med at se, at der kunne komme noget smukt ud af svære følelser. I stedet for bare at lukke sig inde med dem, så at få noget godt ud af dem ved at skrive en sang. Jeg vil virkelig anbefale Christines Sangskriverskole til andre. Det er et sted, hvor man lærer at sætte ord og detaljer på følelser, og virkelig lærer at arbejde en idé til en færdig sang", siger Emma og også Clara på 12 år kan anbefale efterårsferieaktiviteten.

"Jeg følte, at jeg bare kunne komme og være mig selv og skrive sange, som jeg elsker at gøre. Tit har jeg ikke rigtigt kunne komme videre fra for eksempel første vers, men nu har jeg fået nogle tips til, hvordan jeg kan komme videre med sangen og faktisk blive færdig med den. Og hvis man måske har problemer i skolen eller derhjemme, så er det også rart at kunne lave en sang ud af det", siger Clara.

Eleverne skal optræde med deres sange til festivalen Lun på Ord, der bliver holdt i januar 2019.

ksh

Publiceret 24 October 2018 07:15

SENESTE TV