Søndag 11. november åbnes portene til Farumgård for at give plads til en parkvandring og dialogmøde med ejer Kresten Bergsøe. Privatfoto

Søndag 11. november åbnes portene til Farumgård for at give plads til en parkvandring og dialogmøde med ejer Kresten Bergsøe. Privatfoto

Parkvandring en stor succes: Ekstra vandring 11. november

Det er væltet ind med tilmeldinger til parkvandringen på Farumgård 28. oktober

Af
Michael Braunstein

succes Der er kommet så mange tilmeldinger til parkvandringen på Farumgård søndag 28. oktober efter omtalen i Furesø Avis, at arrangementet har sprængt alle rammer. Derfor er der lukket for tilmeldinger, men samtidig oplyser Venstre - som står bag initiativet sammen med Farumgård-ejer Kresten Bergsøe - at der bliver en ekstra parkvandring søndag 11. november.

Alternativ stiføring

Der er blevet sagt og skrevet meget i sagen om de lukkede porte på Farumgård. Flere borgere omkring den smukke park ned til Farum Sø er rasende over, at de ikke længere har mulighed for at tage turen gennem den smukke park ned til Farum Sø - og rasende har Furesø Kommune også været. Faktisk så meget, at de i efteråret 2017 valgte at melde lukningen og dermed Kresten Bergsøe, der ejer Farumgård, til politiet for overtrædelse af Naturfredningsloven. Den offentlige adgang, der har eksisteret siden 1949, er nemlig underlagt en række fredningsbestemmelser.

Byretten gav dog i begyndelsen af sommeren 2018 Kresten Bergsøe medhold i de lukkede porte efter en sag, hvor gårdens havemand blev slået ned af en cyklist. En dom, som Furesø Kommune valgte at anke til Landsretten, hvor der forventes afsagt dom til december i år.

Undervejs i stridsforløbet har Kresten Bergsøe flere gange givet udtryk for overfor Furesø Avis, at han gerne så parken åbnet for offentligheden igen - hvis en alternativ stiføring vel at mærke kan tages i brug. En stiføring, der ifølge Kresten Bergsøe vil være mere 'forenlig med Farumgård som privatbolig' og lede offentligheden længere væk fra selve ejendommen, men også en stiføring, der kræver nogle ændringer i fredningsbestemmelserne.

Og trods den verserende sag vælger Kresten Bergsøe altså sammen med Venstre at invitere interesserede indenfor på herregården.

Tur og dialog

Ved arrangementerne såvel på søndag som 11. november bliver deltagerne taget med på en vandretur gennem parken ad det stiforløb, som Kresten Bergsøe har foreslået kommunen kunne være en løsning at bruge for den offentlige adgang gennem parken.

Efter turen åbner Kresten Bergsøe dørene til det gamle herresæde, hvor han vil fortælle om sagen og situationen - og ikke mindst hvilke muligheder, han ser for løsninger.

Arrangementet 11. november finder sted fra kl. 15-17. Alle interesserede er velkomne, det er gratis, og tilmelding skal ske til: flemmingoppfeldt@hotmail.com. Det vil være muligt at købe en forfriskning.

Publiceret 25 October 2018 16:08

SENESTE TV