Vi er på udkig efter konkrete projekter, hvor pengene er øremærkede til en god sag og ikke indgår i den løbende drift

Vi er på udkig efter konkrete projekter, hvor pengene er øremærkede til en god sag og ikke indgår i den løbende drift", siger Winnie Martinsen, der er formand for Spejdernes Genbrug. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Spejdernes Genbrug: "Hvilke projekter har brug for et økonomisk skulderklap?"

Hver år i april deler Spejdernes Genbrug hele sit overskud ud på velgørende formål - og nu efterlyser organisationen projekter, der kan bruge et økonomisk skulderklap

Af
Helene Holm Stolle

Det er ikke bare miljøet, der nyder godt af, at genbrug i den grad har fået tag i mange mennesker, uanset om det gælder indretning, tøj eller legetøj og bøger. Mange frivillige projekter nyder nemlig også godt af genbrugsbølgen - i hvert fald den bølge, der kommer fra Spejdernes Genbrug. Den frivillige organisation deler nemlig hvert år i april hele sit overskud ud til forskellige projekter. Og det er ikke småpenge, der er tale om. I 2017 støttede Spejdernes Genbrug 26 forskellige projekter med 1,3 millioner kroner.

Selvom der stadig er noget tid til april 2019, så er det nu, at Spejdernes Genbrug begynder at overveje, hvilke lokale projekter og initiativer, der skal have en hjælpende hånd.

"Vi er på udkig efter konkrete projekter, hvor pengene er øremærkede til en god sag og ikke indgår i den løbende drift. Vi ser gerne, at donationsanmodninger kommer fra foreninger og projekter, der relaterer sig til børn og unge – men et godt tiltag over for vores ældre borger, må da ikke udelukkes", fortæller Winnie Martinsen, der er formand for Spejdernes Genbrug.

Hun opfordrer alle, der kender til et projekt, der gør noget godt og særligt for en gruppe borgere, om at sende en mail - en såkaldt donationsanmodning - med en kort beskrivelse af projektet til donation2018@spejdernegenbrug.dk.

Spejdernes Genbrug, er en forening, der består af omkring 250 frivillige - en blanding af tidligere spejdere og personer med øje for genbrugstanken. Det er spejdergrupperne i Farum og Værløse, der sammen med Sankt Georg Gilderne, står bag Spejdernes Genbrug.

"Kendetegnet for alle de frivillige er ønske om at hjælpe andre og gøre en forskel", fortæller Winnie Martinsen og sender en tak til de mange borgere, der trofast leverer salgsbare ting til Spejdernes Genbrug men også til de, der benytter sig af den månedlige salgsdag i den store hal på Havremarken i Farum.

Publiceret 29 October 2018 08:40

SENESTE TV