Tine Hessner (B), Egil Hulgaard (C) og Muhammed Bektas (A) håber, at den nye måde at inddrage borgerne på, giver en masse input fra borgere og brugere, som de ellers ikke ville få. Pressefoto

Tine Hessner (B), Egil Hulgaard (C) og Muhammed Bektas (A) håber, at den nye måde at inddrage borgerne på, giver en masse input fra borgere og brugere, som de ellers ikke ville få. Pressefoto

Udvalg tager ny metode i brug: Lækkerier skal få borgerne i tale

Hvis du inviterer til en lille gruppe venner, famile eller naboer til en snak om det lokale kultur- og fritidsliv, kvitterer kommunen med kaffe og chokolade

Af
Helene Holm Stolle

Næste sommer skal Furesø have en ny politik for kultur, fritid og idræt - en politik, der skal være med til at sikre, at borgerne sikres et godt og aktivt fritidsliv, og derfor ønsker udvalget for kultur, fritid og idræt at få borgerne i tale. Derfor har de sat gang i en noget utraditionel måde at få input på borgerne fra - de 'lokkes' nemlig med god kaffe og chokolade, hvis de vil bruge lidt tid sammen med venner og bekendte at drøfte de allerede eksisterende muligheder men også ønsker til et aktivt fritidsliv.

"Konceptet kaldes Gæstebud, og det kommer fra Norge, hvor en borger inviterer en lille gruppe venner, naboer eller familie hjem til en snak om muligheder og udfordringer i forhold til kultur- og fritidslivet", fortæller Tine Hessner (B), der er udvalgsformand, og forklarer, at den nye måde at gøre tingene på er et udtryk for et ønske om at få flere almindelige borgere i tale.

"Den almindelige måde at gøre det her på er jo at holde et borgermøde eller sende et forslag til en færdig politik i høring. Men ved at bruge gæstebuddet er det vores håb at nå de helt almindelige borgere - og gerne børnefamilierne - der aldrig når at deltage ved et borgermøde, fordi der jo er tusindvis af ting, man skal nå, når man har børn", siger Tine Hessner og understreger, at udover gæstebuddene, så mødes hun sammen med resten af udvalget blandt andet med Furesø Idrætsråd for at drøfte en ny politik med dem.

"Som formand for udvalget for kultur, fritid og idræt er det mit ønske, at vi får skabt en ny politik på området med nogle sigtelinjer, der er langtidsholdbare. Inden for de linjer skal der så laves handlingsplaner - på den måde får vi mulighed for at rette sigtelinjerne til, når der er behov for det", lyder det fra Tine Hessner.

Hvis du inviterer en gruppe hjem til en snak om fritidslivsmulighederne, får du får forvaltningen et lille hæfte med vejledende spørgsmål, og ifølge Tine Hessner kan man vælge at koncentrere sig om 'Børn og unges fritidsliv' eller det mere brede tema 'Fællesskab og sundhed'.

Hvis du ønsker at være været for et gæstebud, skal du blot kontakte Kultur og fritid på tlf.: 7216 5329 eller sende en mail til kultur@furesoe.dk, om at du gerne vil holde et gæstebud. Efterfølgende kan du så hente en gratis kurv med kaffe, chokolade og et diskussionsoplæg på enten Furesø Rådhus eller i Farum Kulturhus, alt efter hvad der passer dig bedst for derefter at invitere venner eller familie hjem og diskutere de spørgsmål, I har fået, mens I tager notater. Til sidst skal du sende et referat til kommunen.

Publiceret 31 October 2018 11:37