Det lokale erhvervsliv og Furesø Kommune har igen indgået en særlig partnerskabsaftale om beskæftigelsen. Her er det formand for Furesø Erhvervsforening, Mikael Boutrup (tv), formand for Furesø Industri, Solveig Bisgaard, der underskriver aftalen sammen med borgmester Ole Bondo Christensen (A) og Hasan Yilmaz (A), der er formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse. Foto: Furesø Kommune

Det lokale erhvervsliv og Furesø Kommune har igen indgået en særlig partnerskabsaftale om beskæftigelsen. Her er det formand for Furesø Erhvervsforening, Mikael Boutrup (tv), formand for Furesø Industri, Solveig Bisgaard, der underskriver aftalen sammen med borgmester Ole Bondo Christensen (A) og Hasan Yilmaz (A), der er formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse. Foto: Furesø Kommune

Noget for noget: Det lokale erhvervsliv kæmper for at få flere ledige i job - kommunen sænker dækningsafgiften

Furesø Kommune, Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri har igen i år indgået en aftale om at skabe flere arbejdspladser - samtidig sænker kommunen endnu en gang den udskældte dækningsafgift

Af
Helene Holm Stolle

Det er efterhånden en mangeårig tradition, at Furesø Kommune og det lokale erhvervsliv repræsenteret ved Furesø Industri og Furesø Erhvervsforening indgår en særlig partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse. Forleden blev partnerskabsaftalen for 2019-2020 underskrevet af parterne.

Den nye partnerskabsaftale har et særligt fokus på at skabe jobs til kvinder med ikke-vestlig baggrund og småjobs til ledige, som ikke længere har fuld arbejdsevne. Derudover åber parterne op for en ny mulighed for at skabe fælles resultater ved at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder.

Et af grebene for at få flere ledige i job er, at de lokale virksomheder bruger Furesø Jobcenter i rekrutteringen af nye medarbejdere. I løbet af de senere år har jobcentret øget kendskabet til de lokale virksomheder og deres behov, når der søges efter kvalificeret arbejdskraft. "Rekrutteringsmodellen udvælger de ledige via samtaler, inden de mødes med arbejdsgiveren. Jobcentret arbejder med en klar forventningsafstemning med virksomheden om kvalitet og responstid for samarbejdet", står der i partnerskabsaftalen.

Mens det lokale erhvervsliv altså forpligter sig til at skabe flere jobs til ledige, sænker Furesø Kommune i det nye år dækningsafgiften fra 5,5 til 5 promille, ligesom arbejdet med at forbedre erhvervsområderne i kommunen fortsætter.

For Hasan Yilmaz (A), der er formand for udvalget for beskæftigelse og erhverv, er glad for den nye aftale med det lokale erhvervsliv.

"Vi skal anerkende, at virksomhederne udviser et socialt ansvar - derfor har vi indgået en ny aftale om nedsættelse af dækningsafgiften. Aftalen er med til at mindske uligheden, og hjælpe udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet", siger han og understreger, at det især er på grund af samarbejdet med det lokale erhvervsliv, at Furesø er blandt de bedste kommuner i landet til at få flygtninge i job.

Den anerkendelse glæder Solveig Bisgaard, formand for Furesø Industri, sig over. Hun har i en lang årrække været forkæmper for at få kommunen til ikke bare at sænke dækningsafgiften men helt at fjerne den.

"Det er et positivt signal til de lokale virksomheder, at kommunen hvert år gør det lidt billigere at drive virksomhed i kommunen. Og det er også en anerkendelse af deres indsats i det forløbne år. Virksomhederne i Furesø vil rigtig gerne være med til at tage et socialt ansvar - nedsættelsen af dækningsafgiften betyder, at virksomhederne har bedre muligheder for det", siger hun i en pressemeddelelse fra kommunen, hvori også Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening slår fast, at 'partnerskabsaftalen vidner om det gode samarbejde, der er mellem erhvervsliv og kommune om at skabe udvikling, arbejdspladser og beskæftigelse'.

"Vi vil gerne være med til at lave en mere målrettet indsats, så vi kan få endnu flere ledige i job", siger han.

Publiceret 02 November 2018 09:02