Onsdag i sidste uge vedtog byrådet en ny lokalplan for Posthusgrunden på Værløse Bymidte. Det betyder, at der nu kan bygges - et projekt, der indeholder både erhverv, boliger og café.

Onsdag i sidste uge vedtog byrådet en ny lokalplan for Posthusgrunden på Værløse Bymidte. Det betyder, at der nu kan bygges - et projekt, der indeholder både erhverv, boliger og café.

Nu kan der bygges på Posthusgrunden

Ved sidste uges byrådsmøde blev en ny lokalplan vedtaget for Posthusgrunden på Værløse Bymidte. Det betyder, at der inden for få år bliver muligehed for mere erhverv, flere boliger og en café

For 10 år siden lukkede posthuset i Værløse Bymidte, og siden er bygningen ikke blevet brugt permanent af nogen. Det ændrer sig nu. Inden for få år vil en ny bebyggelse med både erhverv, gerne en cafe og boliger skabe mere liv til Bymidten. Det forudser formanden for udvalget for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (C) efter byrådet på sidste uges møde vedtog en ny lokalplan for posthusgrunden.

”Med projektet får vi et byggeri, som vil udvide handelsaksen fra Bymidten og ned mod stationen. Dermed får vi skabt en sammenhæng mellem by og station og nyt liv omkring det gamle posthus. Derudover vil det naturligvis også give mere liv til Bymidten, at der bliver bygget cirka 40 attraktive, bynære og stationsnære boliger", fortæller Egil Hulgaard i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune

”Vi har modtaget syv høringssvar til sagen, og vi har imødekommet flere af høringssvarene ved at lave justeringer i planen. Så jeg synes, at vi i sidste ende står med en rigtig god plan, som vil sikre gode boliger og et skub i udviklingen af Værløse Bymidte”, siger Lene Bang (A), næstformand i udvalget for byudvikling og bolig.

Begge politikere er ifølge pressemeddelelsen glade for, at der blev lavet skyggediagrammer, hvor de selv og borgerne kunne se, at bygningen er placeret på en måde, hvor der tages hensyn til de omkringliggende bygninger. De er også tilfredse med, at de ekstra parkeringspladser, som kommer i forbindelse med de nye boliger og erhvervslokaler etableres i bygningens kælder.

Det indeholder projektet

Projektet, som den nye lokalplan, Lokalplan 139, tager udgangspunkt i, kom frem i en ekstra udbudsrunde, fordi første runde ikke havde projekter med høj nok kvalitet til, at kommunen ville sælge ejendommen. Med lokalplan 139 og Tillæg 2 i Kommuneplan 2017 kommer der en ny bebyggelse med både erhverv, gerne en cafe og boliger på Posthusgrunden, Bymidten 70-72.

Det bliver muligt at bygge op til 5.100 m² med en underetage til parkering i op til 3.000 m². Bebyggelsen vil have varierende højde fra en til seks etager foruden underetagen. Den højeste del af bygningen bliver 25 meter, men vil pga. terrænets lavning betyde, at bygningen dér bliver én meter lavere end bebyggelsen, som blandt andet huser Kvickly.

hhs

Publiceret 06 November 2018 06:38

SENESTE TV