Anja Toft Enderslev (tv) og Tina Aabo (th) er flyttet ind hos Mia Martinez (midten) i Huset Namasté på Farum Hovedgade. Sammen har de en mission om at hjælpe andre til en bedre balance mellem krop og hoved. Foto: Helene Holm Stolle

Anja Toft Enderslev (tv) og Tina Aabo (th) er flyttet ind hos Mia Martinez (midten) i Huset Namasté på Farum Hovedgade. Sammen har de en mission om at hjælpe andre til en bedre balance mellem krop og hoved. Foto: Helene Holm Stolle

Tre lokale kvinder med én fælles mission

Mia Martinez har i tre år drevet Huset Namasté, der er et spirituelt center, hvor der arbejdes med yoga og meditation. Nu flytter to andre lokale kvinder ind, der også har en mission om at hjælpe andre til en bedre balance

Af
Helene Holm Stolle

I tre år har den gamle villa på Farum Hovedgade 54 dannet rammen om Huset Namasté - et spirituelt center for yoga og meditation. Huset er Mia Martinez drøm af et arbejde, hvor hun hjælper andre mennesker til at genfinde deres balance.

"Det er nemlig sådan noget yoga og meditation kan, og samtidig giver det en kropsbevidsthed, der forener krop og sind", fortæller Mia Martinez, der hele tiden arbejder på at udvide husets tilbud - og derfor sker der også hele tiden noget. Mia Martinez har nemlig netop indgået et samarbejde med to lokale kvinder med hver deres speciale, der også er med til at skabe balance for den enkelte. Anja Toft Enderslev, coach og mentaltræner, og Tina Aabo, der er bodyblissbehandler og snart afslutter sin uddannelse som relations- og tilknytningscoach samt reikihealer, er nemlig flyttet ind i huset hos Mia Martinez.

"Der er så mange veje til selvhelbredelse, og via vores samarbejde rummer Huset Namasté nu en hel masse af dem", siger Mia Martinez.

De tre kvinder kender i forvejen hinanden - og ikke kun via deres tilknytning til Farum. Anja Toft Enderslev har nemlig gået til yoga hos Mia Martinez, mens Tina Aabo har været under Anja Toft Enderslevs coaching i hendes uddannelsesforløb. Og det at de tre kvinder kender hinandens måder at arbejde på, giver en god energi i samarbejdet, mener de.

Selvom de tre kvinders mission er den samme nemlig at hjælpe andre mennesker til en større balance, så er deres baggrunde lige så forskellige som deres tilgang til arbejdet. Mia Martinez har en årelang baggrund som sanger, radiovært og producer men valgte for år tilbage af hellige sig yogaen og det spirituelle.

"For mig handler det meget om at give andre mennesker - oftest kvinder - evnen til at føle efter. Noget jeg selv lærte nødvendigheden af mange år tilbage. Jeg har mødt udfordringerne ved at balancere mellem en familie og en kreativ karriere, skulle tilpasse mig en anden kultur som et resultat af at bo i Danmark, overlevet brystkræft, tab af familie og større livsforandringer. Dengang gjorde jeg mig selv til ekspert i at lytte til mig selv, og det er det, jeg nu lærer andre. Man få så meget foræret, når man kan det", siger Mia Martinez med et smittende smil og sin accent, der afslører hendes ophav i New York.

Tina Aabo er oprindeligt pædagog men et stressforløb lærte hende at gå en anden vej.

"At skifte retning havde jeg aldrig troet, at jeg skulle, men jeg fandt jo selv ud af, hvilken forskel det gør at få kroppen med i det, man gør. Man får uden tvivl mere ud af livet, når der bliver skabt en balance mellem krop og hoved", fortæller hun, mens de tre kvinder sidder i alrummet, der er hjertet i Huset Namasté. Her er en sjælden ro, der giver en lyst til bare at være til - og så er der altid en kop te på kanden, fortæller Mia Martinez og understreger, at der i huset ikke bare er behandlinger og yoga men også foredragsaftener. Noget som Anja Toft Enderslev blandt andet kommer til at stå for.

"Jeg er oprindeligt sygeplejerske og har altid brændt for arbejdet med børn og unge. Men jeg kom til at arbejde med forskning i en årrække i stedet. Nu er jeg dog tilbage på sporet med at hjælpe andre - og især børn og unge. Der er så mange krav til dem i dag, at mange har brug for at få en hjælpende hånd til at håndtere alle de udfordringer, de står overfor", fortæller Anja Toft Enderslev, der udover at være i Huset Namasté også er i gang med et forløb på Lyngholmskolen, hvor hun hjælper en gruppe af de større elever med at finde en retning på livet.

"Men det er langt fra kun teenagere, der har brug for hjælp og rådgivning. Faktisk oplever jeg børn helt ned til fem-seks alderen, der har svært ved at håndtere de krav, der stilles til dem", lyder det fra Anja Toft Enderslev og forklarer, at det blandt andet er en af årsagerne til, at hun kommer til at holde nogle forskellige temaaftener i huset på Farum Hovedgade, hvor forældre kan blive klogere på, hvordan de skal håndtere børnene.

Åbent hus

Samarbejdet mellem de tre kvinder i Huset Namasté bliver markeret ved et åbent hus søndag den 11. november klokken 14.30 og 16.30. Her vil man kunne hilse på de tre kvinder og høre nærmere om, hvordan de hver især arbejder. Klokken 15.15 kan man deltage i en kort meditation, som Mia Martinz guider.

Publiceret 06 November 2018 09:00