Et billede fra Farum Model Jernbaneklub af et tog fra Kjøbenhavn-Slangerup-Banen.

Et billede fra Farum Model Jernbaneklub af et tog fra Kjøbenhavn-Slangerup-Banen. Pressefoto

Modeljernbanens Dag: Åbent hus hos Farum Model Jernbaneklub

Den europæiske model jernbane organisation MOROP afholder Modeljernbanens Dag over hele Europa den 2. december. I den anledning kan man komme og besøge Farum Model Jernbaneklubs lokaler

Kjøbenhavn-Slangerup-Banen gik, som navnet angiver fra København til Slangerup, men i 1954 blev strækningen til Slangerup nedlagt og navnet ændret til Hareskovbanen med endestation i Farum.

Men hos Farum Model Jernbaneklub er det muligt at se en model af Kjøbenhavn-Slangerup-Banen lørdag den 1. december mellem klokken 10 og 14, når de holder åbent hus.

FmJK (Farum Model Jernbaneklub) har bygget følgende stationer: København L, Emdrup, Hareskov, Farum, Vassingerød og Slangerup. De nævnte stationer er tro kopier af de oprindelige, bygget efter originale tegninger og i blandt andet Farum er Williams Hotel, Fiskebæk Hotel, Skovløberhuset ved Fiskebæk og husene omkring overskæringen på Farum Hovedgade også bygget. Derudover er der også en dobbeltsporet DSB strækning som er under opbygning.

Historie og medlemskab

Klubbens medlemmer vil kunne fortælle om Kjøbenhavn –Slangerup–Banens historie, modeljernbaner og om det at være medlem af en klub, som i vores tilfælde også søger at bevare så meget af KSB's historie som muligt. Både i form af billeder, men også arkivalier som Lokomotivtegninger, tilbud fra Tyskland, USA og det danske firma, Scandia. Alle papirer er dateret mellem 1904–1906 og meget andet vedrørende både KSB, men også den efterfølgende DSB tid.

FmJK holder til i kælderen under Kulturhus Farum, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum. Der vil være skiltning der viser vej fra Informationsskranken til kælderen.

ksh

Publiceret 08 November 2018 16:00

SENESTE TV