"Det har aldrig ligget i kortene, at formanden for en anden erhvervsforening kunne få den pris, så jeg havde aldrig forestillet mig, at den kunne falde i min turban", siger Solveig Bisgaard, formand for Furesø Industri. Forleden blev hun hædret med 'Årets Torsk' fra Furesø Erhvervsforening. Arkivfoto

Solveig Bisgaard er 'Årets Torsk': "Jeg havde ikke set det komme"

At formanden for Furesø Industriforening skulle have hædersprisen fra Furesø Erhvervsforening, var der næppe mange, der havde set komme - da slet ikke formanden selv

Af
Helene Holm Stolle

"Jeg er simpelthen så glad, stolt og rørt på én gang". Ordene kommer fra Solveig Bisgaard, der for ganske få dage siden modtog 'Årets Torsk', der trods navnet faktisk er en hæderfuld pris fra Furesø Erhvervsforening.

Siden slutningen af 1980'erne er 'Årets Torsk' blevet uddelt til en, der har gjort noget ekstraordinært for det lokale erhvervsliv. Og noget ekstraordinært for erhvervslivet har Solveig Bisgaard, der er formand for Furesø Industri gjort. Hun har nemlig i en lang årrække været drivkraften bag udviklingen af kommunens erhvervsområder og ikke mindst været hende, der har stået forrest i kampen om at få Furesø Kommune til at sænke dækningsafgiften. En kamp, der bestemt ikke er slut endnu.

Det til trods, havde Solveig Bisgaard slet ikke set, at hun på noget tidspunkt kunne komme i spil til at modtage 'Årets Torsk'.

"Det har aldrig ligget i kortene, at formanden for en anden erhvervsforening kunne få den pris, så jeg havde aldrig forestillet mig, at den kunne falde i min turban. Men jeg er stolt og glad over at få den hæder - man skal dog være klar over, at det ikke er noget one man show, vi er mange, der arbejder for erhvervslivet", siger Solveig Bisgaard med en vis ydmyghed i stemmen til Furesø Avis og understreger, at hun ser prisen som en anerkendelse af det samarbejde, der er mellem Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri.

"En gang lå der mange gamle stridigheder bag de to foreninger, men både Mikale Boutrup (formand for Furesø Erhvervsforening, red.) og jeg strakte hånden frem og kom videre. Det handler jo om at vise, at man vil samarbejdet - og det vil både erhvervsforeningen og vi i Furesø Industri", fortæller Solveig Bisgaard og understreger, at der er rigelig plads i Furesø til begge foreninger.

"Vi er så forskellige, at der er rigelig plads til os begge - og også behov for begge foreninger. Vi i Furesø Industri organiserer jo de virksomheder, der har produktion, engroshandel eller håndværkere, og vores opgave er at kæmpe for erhvervslivets rammevilkår, mens erhvervsforeningen mere bygger på netværk virksomhederne imellem", forklarer Solveig Bisgaard.

Denne sommer rundede industriformanden og 'Årets Torsk' et skarpt hjørne. Solveig Bisgaard fyldte nemlig 70 år. Alligevel har hun ikke tænkt sig at trække sig tilbage foreløbig - hverken fra virksomheden Simi A/S eller som formand for Furesø Industri.

Når man spørger hende, hvor hun får energien fra, kommer svaret promte; 'Et godt bagland'.

"Jeg har en god mand, der virkelig bakker mig op. Der har jeg været heldig", griner hun og fortsætter:

"Men jeg har faktisk lovet Ole (Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø, red.), at den dag han fjerner dækningsafgiften, så går jeg af", siger hun.

Publiceret 08 November 2018 07:18