Uanset om farverne på bannerne dæmpes, er Kristian Svendsen utilfreds med, at der kommer fotos af fodboldspillerne, som spiller med 'Arbejdernes Landsbank' på trøjerne. Illustration: FC Nordsjælland

Uanset om farverne på bannerne dæmpes, er Kristian Svendsen utilfreds med, at der kommer fotos af fodboldspillerne, som spiller med 'Arbejdernes Landsbank' på trøjerne. Illustration: FC Nordsjælland

FCN fik dispensation til bannere på stadion: Nu går nabo til Planklagenævnet

Furesø Kommune har givet FC Nordsjælland dispensation til at hænge 26 bannere op på stadion, Right to Dream Park, med fotos af spillere. Ifølge en nabo er lokalplanen efterhånden gennemhullet af dispensationer - derfor har han nu sendt en klage til Planklagenævnet

Af
Anne Lønstrup

Kristian Svendsen, Ryttervænget 131, har ikke kæmpet sin sidste kamp for fred og ro omkring Farum Park og især stadionet Right to Dream Park.

Han har netop indsendt en klage til Planklagenævnet over, at Furesø Kommune har givet dispensation til, at FC Nordsjælland kan sætte 26 cirka 18 m2 store bannere i krasse farver med billeder af reklameklædte fodboldspillere op på bygningen i mere end ti meters højde.

”Dette er i klart modstrid med såvel ånd som bogstav i gældende Lokalplan 31.6 for området, og det er en videregående afvigelse fra planlovens § 19, 1,” skriver Kristian Svendsen i sin klage.

Klagen tager udgangspunkt i, at lokalplanen skal sikre, at områdets grønne præg bevares, samt at bebyggelse, herunder nybygninger/tilbygninger og nyanlæg, udformes under hensyntagen til områdets særlige landskabelige og rekreative værdier.

Endelig skal lokalplanen sikre, at omliggende boligområder beskyttes mest muligt for eventuelle gener i forbindelse med aktiviteter i det offentlige område. Dette omfatter især foranstaltninger for at reducere gener fra støj og lys.

Lodret imod principperne

I tilladelsen til at opsætte bannere på Farum Park kan man bl.a. læse, at kommunen ikke mener, at bannerne vil anfægte områdets grønne præg samt, at bannerne respekterer hensynet til både området og bygningens karakter og til naboområderne.

Dette foto, der viser synet fra Gartnervænget ved Farum Gydevej og ind mod Farum Park, er taget af Kristian Svendsen.

Dette foto, der viser synet fra Gartnervænget ved Farum Gydevej og ind mod Farum Park, er taget af Kristian Svendsen.

”Kender du lyden i en lystbådehavn?” spørger Kristian Svendsen retorisk. ”Hvorfor skal vi have bannere op i den højde, som skal sidde og klapre døgnet rundt. Når jeg sidder i min stue, kan jeg se bannere på stadion, og det samme kan mange andre, der bor her omkring.”

”Jeg synes, det er voldsomt, især når man skal sidde og kigge på det i sin stue. Vi har lært at leve med støjen fra en fodboldkamp, den holder op igen, så den kan man indstille sig på. Men synet af og lydene fra bannerne, er gener, vi skal lide under 24/7, og det er lodret imod principperne i lokalplanen,” siger han.

Har kæmpet før

Kristian Svendsen har boet i sit hus siden 1981, og det er ikke første gang, han går på barrikaderne for at kæmpe mod udviklingen i kvarteret.

”Jeg var aktiv, da den gældende lokalplan blev lavet for 20 år siden, da Peter Brixtofte grundlagde Farum Park. I 2005 sad jeg i grundejerbestyrelsen, og da kæmpede vi også for, at man ikke skulle blive ved med at lave dispensation på dispensation. Jeg synes, det er forkert, at blive ved at dispensere. Den lokalplan er helt gennemhullet efterhånden,” siger Kristian Svendsen.

Publiceret 10 November 2018 08:43

SENESTE TV