Dorte Junker og Claus la Cour, der begge er forretningsdrivende på Farum Hovedgade, savner, at der er nogle i byrådet, der tør tage en beslutning om projektet for den gamle Spar-købmand.

Dorte Junker og Claus la Cour, der begge er forretningsdrivende på Farum Hovedgade, savner, at der er nogle i byrådet, der tør tage en beslutning om projektet for den gamle Spar-købmand. "Det er et flot projekt, der vil give liv til hovedgaden - og det har vi brug for", siger de. Foto: Helene Holm Stolle

Erhvervsdrivende på Farum Hovedgade er ved at miste tålmodigheden: "Lad der nu komme noget fremdrift, så livet vender tilbage til hovedgaden"

Dorte Junker og Claus la Cour driver begge forretning på Farum Hovedgade, og de er kede af, at projektet ved den gamle Spar-købmand, som Korf Ejendomme står bag, trækker ud i det, de kalder, evigheder

Af
Helene Holm Stolle

Der er blevet sagt og skrevet meget om planerne for området ved den gamle Spar-købmand på Farum Hovedgade. Et område, som Korf Ejendomme har købt år tilbage og har et ønske om at udvikle med både mindre erhverv/butikker, boliger og en REMA1000.

Projektet har mødt modstand fra flere sider, ikke mindst fra Furesø By og Land, der mener, at projektet bliver en 'øjebæ'på Farum Hovedgade, der ikke passer ind i den øvrige arkitektur - også selvom Korf Ejendomme faktisk har ændret i de oprindelige planer - blandt andet højden på bygningen. Men nu har to af de lokale erhvervsdrivende på Farum Hovedgade fået nok af brok.

"Jeg har længe gået og ønsket, at der skulle ske noget på området. Det er jo trist, at det bare står forladt, som det er nu og har gjort i mange år", siger Dorte Junker, der ejer skrædderiet Relief lige overfor den gamle Spar-købmand.

Hun bakkes op af Claus la Cour fra HH Specialtryk lidt længere nede ad hovedgaden. Han har tidligere her i Furesø Avis givet udtryk for, at den nu forladte Spar-købmand ligner et stykke af udkants-danmark - en mening han stadig har.

"Det ser da sørgeligt ud", siger han og slår ud med armene, mens han tilføjer: "Og det er bestemt ikke sådan et syn, der trækker flere mennesker ned på Farum Hovedgade".

Og netop det at trække flere mennesker til Farum Hovedgade er der brug for - ikke mindst nu hvor Farum Bytorv står overfor en udvidelse.

"Dengang Frank (Rasmussen, der ejede Spar-købmanden, red.) var der, var her altid liv. Der var jo både bager og posthus i købmanden, og det betød, at der altid var mange mennesker på det her stykke af hovedgaden, nu er her aldrig nogen. Det kan vi som butikker da godt mærke", siger Dorte Junker og fortæller, at hun har talt med flere af de butiksdrivende på Farum Hovedgade, og de ønsker også - ifølge Dorte Junker - at der snart sker noget med projektet.

"Det handler jo også om, hvor længe Korf Ejendomme som investor bare vil lade projektet ligge. Det koster jo alt andet lige penge", siger Dorte Junker og kan ikke lade være med at tilføje, at hun 'savner at nogle i byrådet har hår på brystet og tør at tage en beslutning - også selvom nogle borgere ikke bryder sig om projektet'.

"Der bør da ses på, hvad projektet kan tilføje hovedgaden - butikker, arbejdspladser og boliger, som enten kan komme nye borgere tilgode eller ældre, der måske gerne vil flytte fra deres store villaer men blive i Farum", lyder det fra Dorte Junker.

Et flot projekt

Både Dorte Junker og Claus la Cour lægger ikke skjul på, at de begge synes, at projektet fra Korf Ejendomme er flot.

"Det er selvfølgelig noget andet end de gamle bygninger på hovedgaden, men der er i forvejen så meget forskelligt arkitektur, at der jo ikke noget, der egentlig kendetegner Farum Hovedgade", siger Claus la Cour og bakkes op af Dorte Junker:

"Der er nogle, der mener, at projektet er for moderne, men kunne vi ikke vende tanken om og i stedet sige, hvor vil det være fantastisk, hvis nogle om 100 år vil sige; hold da op, hvor var de fremsynede dengang".

"Vi mener faktisk, at projektet kan blive rigtig flot - ikke mindst fordi, der er tænkt mindre butikker ind i det og plads til liv på torvet", siger de.

Publiceret 13 November 2018 04:45

SENESTE TV