1.B på Hareskovskole sammen med formanden for Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling, Lene Munch-Petersen, ved overrækkelse af 1. præmien.

1.B på Hareskovskole sammen med formanden for Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling, Lene Munch-Petersen, ved overrækkelse af 1. præmien. Pressefoto

1. klasse cykler sig til sejr

Flere end 2550 børn i Furesø Kommune deltog i kampagnen 'Alle Børn Cykler'

Af
Maj-Brit Petersen

Grøn guide

Der har været trængsel på cykelstierne rundt om i Furesø i løbet af september måned, for der foregik den landsdækkende kampagne ”Alle Børn Cykler”, der har til formål at få skoleelever til at cykel hver dag og huske cykelhjelmen. Kampagnen er arrangeret af Cyklistforbundet og i Furesø Kommune støtter den grønne guide op om kampagnen ved at lave en lokal konkurrence.

I Furesø Kommune deltog i år 2.552 elever fra 106 forskellige klasser i konkurrencen, og alle skoler var repræsenteret. Men sejren stod 1. B fra Hareskovskole for, da de havde cyklet allermest pr. elev – og husket hjelmen hver gang.

Præmieoverrækkelse

Begejstringen blandt eleverne var stor, da formand for Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling Lene Munch-Petersen kom for at overrække dem præmie, diplom og blomster: "Vi er endda ikke engang de store" blev der glædeligt udbrudt, da 1. B fik beskeden. Og eleverne havde mange gode ideer til, hvad præmien på 2.500 kroner, kunne bruges til: Biografbilletter, reflekser, noget til cyklerne, en tur i zoologiskhave eller lignende.

2. præmien på 1.500 kroner blev vundet at 6. A fra Søndersøskolen skarpt forfulgt af 5. A ligeledes fra Søndersøskolen, der vandt 3. præmien på 1.000 kroner.

Formand for Udvalg for Natur, Miljø og Grøn omstilling Lene Munch-Petersen glæder sig over, at så mange elever i Furesø deltog i cykelkampagne i år – og at langt de fleste at de adspurgte elever stadig cykler. Hun håber, at kampagnen kan være med til at få endnu flere til at cykle til og fra skole.

"Det er godt for miljøet, eleverne får mere motion og frisk luft, og trafiksikkerheden ved skolerne bliver bedre, fordi der kommer mindre biltrafik", siger hun. Og eleverne lovede, at de selvfølgelig bliver ved med at cykle – også selvom det det bliver vinter.

Publiceret 14 November 2018 10:30