Lørdag den 24. november er der blandt andre ting lørdagsjazz.

Lørdag den 24. november er der blandt andre ting lørdagsjazz. Arkivfoto

En lørdag fyldt med kultur: Jazz, fernisering og julebørneteater

Hvis man gerne vil have en masse kulturoplevelser, bliver der rigeligt at vælge imellem lørdag den 24. november

Foyeren, galleriet og teatersalen. Det er der man skal være lørdag den 24. november, hvis man gerne vil opleve jazz, fernisering og julebørneteater.

Jazztetten i foyeren

Jazztetten er et band med fire medlemmer, som har hjemsted i Farum – så det er altså et lokalt mandskab, der spiller op til jazz-formiddag i Farum Kulturhus klokken 11.30 i Foyeren.

Besætningen er Kurt Højbjerg på saxofon og sang, Lars-Peter Nielsen på klaver, Bengt Albjerg på bas og Kristoffer Myrhøj på trommer.

Besætningen er Kurt Højbjerg på saxofon og sang, Lars-Peter Nielsen på klaver, Bengt Albjerg på bas og Kristoffer Myrhøj på trommer. Pressefoto

Jazztetten er kendt for sit brede repertoire, der indeholder både swing, bebop, latin, ballader og meget mere og man er altid godt underholdt, når Jazztetten slår til, hedder det sig i musikalske kredse.

Fernisering med farver

Der er fernisering klokken 12.15 – og gæsterne på denne udstilling, der varer jul og nytår over – frem til den 6. januar – får indblik i et spændende kunstnerisk univers med mennesker og finurlige dyr i ofte rørende situationer, der sammenfattende kan beskrives som neddæmpet, ulmende og glødende.

Henriette Lorentzs billeder sprudler af farverig fantasi og underfundighed. Der er konstant bevægelse og udvikling i de væsener, der myldrer frem på billedfladen.

Henriette Lorentzs billedverden sprudler.

Henriette Lorentzs billedverden sprudler. Pressefoto

Og som det andet yderpunkt på denne udstilling kan man møde skulptøren Stiig Kalsings spændende bronzer, der først og fremmest beskæftiger sig med menneskekroppen.

Farverne er af stor betydning i Henriette Lorentzs billedsprog. Hun er uddannet fra Århus Kunstakademi i 1974 og har desuden gennemført en designuddannelse fra Margretheskolen i 1977.

Stiig Kalsing er inspireret af blandt andre Giacometti i sine erotiske dobbeltfigurer, der afdækker parforholdets skrøbelighed.

Julebørneteater i teatersalen

'Sikke mange klokken slår…' er titlen på et rigtig sødt og fornøjeligt julebørneteaterstykke, der spilles i Teatersalen i Farum Kulturhus klokken 11.00.

Det hele tager sin begyndelse, da nissepigen Juliane en morgen kigger i sin julestrømpe og til sin store overraskelse finder et brev fra selveste julemanden. Mærkeligt! Det er naturligvis ret underligt, da børn og nisser plejer at skrive til julemanden og ikke omvendt.

Men julemanden sender den glade og energiske nissepige ud for at finde julemandens ur, som er gået i stå. I sin søgen kommer hun til urmagernissen Hr. Julimus, som overhovedet ikke har tid til at se på julemandens ur. Og han har ikke tid til at svare på noget som helst, da han har travlt med at nå det hele.

Torben Sekov og Maria Garde i fuld juleudrustning til den festlige børneteaterforestilling lørdag den 24. november.

Torben Sekov og Maria Garde i fuld juleudrustning til den festlige børneteaterforestilling lørdag den 24. november. Pressefoto

Kun publikum kan hjælpe nisserne med at komme i den helt rette julestemning og få nisseuret til at virke igen, så julegaverne kan blive færdige til tiden.

Det er Louise Schouw Teater sammen med Farum Kulturhus, der præsenterer denne sjove, hyggelig julehistorie om at nyde julen i fulde drag. Torben Sekov og Maria Garde medvirker. Komponist er Chris Skytte.

Forestillingen er egnet for børn fra tre år.

ksh

Publiceret 14 November 2018 06:30