30 unge fra hele landet er udvalgt til at deltage, og én af de 30 er blevet Mathilde fra Værløse.

30 unge fra hele landet er udvalgt til at deltage, og én af de 30 er blevet Mathilde fra Værløse. Pressefoto

Lokalt talent er udvalgt til eftertragtet sangskrivnings-camp

Mathilde Sofie Sørensen-Mølgaard fra Værløse er blevet udvalgt blandt mere end 120 talenter fra hele landet til at deltage på Music Maker Co-write, hvor hun skal skrive hits sammen med internationale sangskrivere og producere.

Det handler om én ting på den populære sangskrivningscamp Music Maker Co-write: nemlig at skrive fremtidens hits og populære klassikere. Den 23.-26. november finder campen sted for andet år i træk, og 30 unge talenter fra hele landet er blevet udvalgt blandt mere end 120 ansøgere, ifølge en pressemeddelelse.

Den talentfulde sanger og sangskriver Mathilde Sofie Sørensen-Mølgaard fra Værløse deltog sidste år, og igen i år er det lykkedes hende at sikre sig en plads på campen.

"Sidste år fik jeg inspiration, mega gode vibes og sange med hjem og ikke mindst et netværk af andre unge sangskrivere, som jeg har kunne arbejde videre med efterfølgende. Det var sådan en god oplevelse, at jeg søgte igen for at få muligheden for at møde endnu flere seje sangskrivere og producere, skabe flere fede sange og lære endnu flere nye måder at skrive sange på", siger 20-årige Mathilde Sofie Sørensen-Mølgaard, der skaber musik under navnet Maddy i en pressemeddelelse.

Fokus på musik, der sælger

I pressemeddelelsen står, at deltagerne alle er mellem 17 til 32 år og gennem fire dage, skal de 'co-write', altså skrive sange sammen - både med hinanden og med fem professionelle sangskrivere og producere fra England, USA, Sverige og Danmark. Det handler dog ikke 'bare' om at skrive sange. Det handler om at skrive sange, der sælger!

20-årige Mathilde Sofie Sørensen Mølgaard har været med i campen før, men er nu blevet udvalgt igen.

20-årige Mathilde Sofie Sørensen Mølgaard har været med i campen før, men er nu blevet udvalgt igen. Foto: Aya Katrine Stengaard

"Vi skal ikke være så bange for at lave pop og musik, man kan tjene penge på. I dagens ’musikdanmark’ kan det virke som om, at der er en modsætning mellem kunst og kommercialitet, men det er der ikke i vores bog. Vi så gerne, at Danmark blev et land kendt for gode sangskrivere, og at sange bliver en seriøs eksportvare. Men det kræver, at sangskrivning bliver taget seriøst som et erhverv, og at vi bliver i stand til at udvikle dygtige, unge musikmagere, der kan skrive sammen og som har et stærkt netværk både i og uden for Danmark", siger Marianne Fruergaard, projektchef for Musikmetropolen og ansvarlig for Music Maker Co-write i pressemeddelelsem.

Samarbejde

Formålet med campen er at gøre deltagerne i stand til at skrive konkurrencedygtig, kommerciel musik og give dem ressourcerne til at komme videre i deres karriere.

Bag Music Maker Co-write står Musikmetropolen, Helsingør Kommune og Bandakademiet. 4Sound er samarbejdspartner og sponsor af udstyr. Campen er finansieret af Helsingør Kommune og Musikmetropolen via kulturaftalen Kulturmetropolen - en aftale som Furesø Kommune er med i sammen med 12 andre sjællandske kommuner og Kulturministeriet.

ksh

Music Maker Co-write Campen finder sted 23.-26. november i Helsingør

• 30 unge talenter fra hele landet er udvalgt til at deltage

• Instruktørerne på campen er:

• Thomas Stengaard (DK): Veletableret sangskriver og producer i både Danmark og Tyskland

• Maria Marcus (SE): Producer og sangskriver, der bl.a. står bag flere millionsælgende hits i Japan og Korea

• Michelle Leonard (UK): Har bl.a. skrevet sange til reklamer, film og tv-produktioner og været dommer på Popstars i Tyskland. Bosat i Berlin

• Robyn The Bank (USA): Fremadstormende, urban artist og sangskriver fra Houston, Texas, der blandt andet har arbejdet sammen med Carlos Santana

• Frederik Thaae (DK): , bosat i LA, hvor han arbejder som komponist, producer og musiker

Oplysninger fra en pressemeddelelse fra Musikmetropolen

Publiceret 14 November 2018 05:00

SENESTE TV