Birgitte Kosovic som kommer og holder et foredrag om Scavenius.

Birgitte Kosovic som kommer og holder et foredrag om Scavenius. Pressefoto

Forfatter fortæller om Erik Scavenius

Værløse Bibliotek får besøg af forfatter Birgithe Kosovic tirsdag den 20. november

Birgithe Kosovic er forfatter til et stort to-binds romanportræt af besættelsestidens mest omdiskuterede og indflydelsesrige politiker.

Tirsdag den 20. november kommer hun på Værløse Bibliotek for at fortælle om Erik Scavenius, som var både udenrigs- og statsminister under 2. Verdenskrig, og havde afgørende indflydelse på Danmarks skæbne. Han er kendt og berygtet for samarbejdspolitikken med tyskerne, uønsket af det danske folk og heller ikke særlig vellidt blandt sine politikerkolleger. Hans egen politiske mission var imidlertid klar: at bevare Danmark på danske hænder.

Også privatlivet bliver sat under lup og beskrives intimt. Scavenius’ første kone, den noget ældre Emma, blev hans politiske rådgiver, men derudover havde han et utal af affærer med yngre kvinder.

Indgående portræt

Kosovic har lavet en omfattende research til sit romanportræt, der tegner et stærkt billede af Scavenius både som politiker og menneske, og hendes personlige tolkning har været omdiskuteret i historiekredse. Kan man overhovedet gå så intimt til værks i et portræt af en historisk person?

Der er lagt op til en spændende aften for både historie- og litteraturinteresserede, og man kan godt glæde sig, for Birgithe Kosovic er en passioneret forfatter, der brænder for sit stof.

Billetter købes på furbib.dk

ksh

Publiceret 15 November 2018 00:00