Børnehuset åbner til næste år i april. Foto: Jens Berg Thomsen

Børnehuset åbner til næste år i april. Foto: Jens Berg Thomsen

Hareskovs nye børnehus holdt rejsegilde

Byggeri står klar til april næste år

Af
Jens Berg Thomsen

Forleden kunne børn, pædagoger, pædagogmedhjælpere, håndværkere, politikere og andre godtfolk markere, at nu skal der snart bygges tag på det ombyggede Haresskov Børnehus.

"Vi er beriget med mange børnefamilier i Furesø, og huset her er også vokset, for der kan være 20 flere børn i det ombyggede hus. De her rammer vil i modsætning til de gamle være funktionelle. Og der vil være en logisk sammenhæng. Der er fokus på, at der skal være et naturligt flow, når der afleveres og hentes, og der er fokus på de ting, der sker i et sprællevende børnehus. Og fokus på et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere," sagde børneudvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) blandt andet og fremhævede også byggeriets bæredygtighed.

"Vi er her for at fejre håndværkerne og deres indsats. Det er deres dag. Intet byggeri uden håndværkere," konkluderede hun.

Maria Bjerg fra Bjerg Arkitektur, der har tegnet det nye byggeri,

"Med en arbejdstitel på "huset mellem træerne", tænkte vi, at det næsten lød som et eventyr, og eventyret handler om det her hus," sagde hun.

Byggeriet, der får røde teglsten og et grønt træ ligger på en fantastisk plads ude i skoven, sagde hun. Huset er indrettet sådan, at

"Vi ser frem til rejsegildet i dag, og vi glæder os også til, at det bliver indviet og taget i brug. Vi er meget stolte af at kunne levere dette projekt til Furesø Kommune, og vi håber på et fortsat lykkeligt eventyr," sagde Maria Bjerg.

Det nye byggeri står efter planen klar til april næste år.

Publiceret 15 November 2018 10:00