Foto: Jan F. Stephan

Foto: Jan F. Stephan

Dario spredte glæde til Ryetbos julefrokost

Penge fra "Kajs Avis" lever videre. Forleden sørgede de for underholdning til flere end 130 plejehjemsbeboere

Af
Jens Berg Thomsen

og Jan F. Stephan (foto)

Den gamle stjerne kan endnu. Forleden var selveste Dario Campeotto forbi Ryetbo Plejehjem i Værløse til stedets julefrokost for at underholde.

Og midlerne til at invitere Dario kommer også fra et lokalt sted. Kaj Øgaard Sørensen, der i en menneskealder var manden bag den lokale "Kajs Avis" i Værløseområdet har doneret et beløb til Ryetbo til at sprede glæde.

"Kan Øggard fra Kajs Avis donerede os nogle penge, inden han døde. Han gav os pengene for at vi tilgengæld skulle lave fest og sjov for beboerne, og nogle af pengene til koncerten i dag er gået fra de penge," siger plejehjemsleder på Ryetbo.

"Pengene betyder også, at når der er en god fodboldkamp, så er øl til beboerne.

For nutidens unge er Dario Campeotto næppe den første kendis, der dukker op på den indre lystavle. Men sangeren og skuespilleren var engang den ene halvdel af et af datidens mest kendte par. Han var gift med Ghita Nørby, og de boede lokalt her i Furesø i Hareskoven.

"Dario er jo vidunderlig at have til at synge for os, for beboerne her kan huske ham. Og selvom mange lider af demens, så dukker minderne op, når de ser og hører en som ham. De har fortalt, at de kan huske at have set ham skifte dæk på hans og Githa Nørbys campingvogn, mens de boede i Hareskoven. Og de kan huske, at han havde hvide handsker på," fortæller plejehjemslederen.

Der var over 130 til julefrokost på Ryetbo Plejehjem.

Publiceret 11 December 2018 09:00

SENESTE TV