Arkivfoto

Arkivfoto

Ny køreplan: S-togene giver længere rejsetid ind mod København

Den nye køreplan for 2019 startede i går mandag den 10. december, og den betyder længere rejsetid, hvis du skal ind mod byen

Af
Kimmie Hetland

Linje B og linje Bx. Det er nu det, som s-togslinjerne fra Farum Station hedder, og det skyldes ifølge DSB, at de vil have en mere robust køreplan.

Køreplansændringerne kommer til at betyde, at myldretidslinjen Bx fra Farum til Høje Taastrup igen kommer til at standse ved Emdrup, Dyssegård, Kildebakke og Skovbrynet.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, at linje Bx mister muligheden for at køre hurtigt, for der er mange, der gerne ville springe de stationer over. Det drejer sig om 5 minutter, men det kan sagtens betyde en hel del. Men der er desværre ikke meget at gøre ved det", siger Steen Thomassen, som er repræsentant for Farumbanens pendlerklub og tilføjer:

"Jeg har også tjekket køretiden for linje B med den nye køreplan, og den er 2 minutter længere end den gamle linje A på grund af det nye signalsystem imellem Farum og Svanemøllen. Det skyldes, at toget skal bremse blødere end nu på grund af fare for glatte skinner. De (DSB red.) siger, at de arbejder på at løse det problem. Og så skal de bruge tid til at skifte imellem nyt og gamle signalsystem på Ryparken Station. Men pt. ved ingen, hvornår de skifter signalsystem. De skal inden skiftet teste systemet 1 til 2 weekender (lørdag og søndag), hvor alle skal bruge togbusser i stedet for S-tog", afslutter Steen Thomassen.

Snakker om endnu en ny køreplan

Selvom linje Bx ikke længere springer stationer over ind mod byen, så standser toget ikke længere mellem Glostrup og Danshøj, hvilket giver 3 minutters kortere rejsetid for dig, der rejser på længere afstand. Derudover vil der komme lidt flere S-toge om natten fredag og lørdag grundet længere 20 minutters drift og senere start af 20 minutters drift på lørdage og søndage.

"Vi snakker allerede med DSB om køreplanen, som starter om et år. Der er generelt forbedringer i natdriften muligvis først på det tidspunkt - der er ikke taget beslutning om det endnu. I år er der forbedringer omkring helligdage, hvor der køres natdrift flere dage og imellem jul og nytår, hvor der er 1 time længere drift nogle dage (juleaften og hverdage)" siger Steen Thomassen.

Se mere om ændringerne inde hos DSB.

Publiceret 11 December 2018 17:00