Modelfoto

Modelfoto

Tennisbane bliver snart til skøjtebane: "Vi kæmper for at få det hele på plads, og håber vi kan åbne inden jul"

Farum Tennisklub har været igennem en hård periode med økonomiske udfordringer, men er nu klar til at markere, at de har klaret sig igennem tiden og kan i samme omgang fejre 90-års jubilæum

Af
Kimmie Hetland

Skøjtebane Normalt er det folk med ketsjere, der bruger centre court hos Farum Tennisklub, men snart kan det blive folk med skøjter. Det er nemlig planen, at centre court inden jul meget gerne skal forvandles til en skøjtebane.

"Efter redningsaktionen hen over sommeren var det vigtigt at få markeret dels redningen, og dels at klubben i år kan fejre 90 års jubilæum. Vi nåede ikke at markere det i udendørsperioden, hvor vi gerne ville have haft centre court i fokus med et arrangement, så det måtte blive et vinterarrangement - men hvad?", siger Erik Schaadt, som er formand for Farum Tennisklub og fortsætter:

"Vi havde fokuseret på centre court, og pludselig var det ikke svært at se en skøjtebane for sig, der afgrænser bassinet stort set hele vejen rundt, lys- og højttaleranlæg, tilskuerpladser, gode adgangsmuligheder og så videre. Og vi kunne måske nå at få projektet op at stå i indeværende år", siger klubformand Erik Schaadt og tilføjer, at det jo ikke mindst er et tiltag, der vil komme alle Farums borgere til gode.

Klar inden jul

Førhen havde mange byer en branddam eller gadekær, som om vinteren kunne fryse til is og fungere som skøjtebane. Der var en naturlig kant som afgrænsede vandet og takket være nogle hårde kolde vintre, kunne det lade sig gøre.

For at tennisbanen kan omdannes til en skøjtebane kræver det også en god omgang frost, men det kræver også en vandtæt dug som underlag til vandet. Dog er det i dag muligt at lægge fryseelementer under dugen, så man ikke er afhængig af vejret, men det er en forholdsvis dyr løsning, som ikke forventes at komme på tale her.

"Vi ved hvordan det skal bygges op, vi er ved at få en skøjteudlejer på banen. Vi afventer spændt tilbagemelding fra forsikringsselskab, banespecialister, og svar fra alle, der hjælper til med at få det hele på plads. Det helt store arbejde ligger i de administrative opgaver, forsikringer, materialer, mandskab, sponsorer og tilskudsmuligheder, ordensregler, brochurer og reklameordning. Men vi kæmper for at få det hele på plads, og håber vi kan åbne inden jul. Om det bliver vandbassin eller skøjtebane, det er op til vejrguderne", siger Erik Scaahdt.

Håber på opbakning

Udover det administrative skal Farum Tennisklub have samlet penge ind til nogle af de udgifter, der er forbundet med skøjtebanen. Det handler om den vandtætte dug, der lægges ud over grusbanen, indhegning og beskyttelse af det automatiske vandingsanlæg, netstolper, "høballer" som afskærmning mod betonkanter og hegn.

"Furesø kommune har selvfølgelig stillet betingelser for brug af centre court. Det vil sige, at Farum Tennisklub påtager sig ansvaret for hele aktiviteten, garantier, forsikring, sikkerhed for at banen kan tåle det, vandtilførsel og så videre. Og ikke mindst at Farum Tennisklub står for alle udgifter. Det betyder, at vi skal have hjælp fra alle, der ønsker at give et tilskud til klubben, til skøjtebanen og det gode tiltag for alle borgerne i Furesø kommune. Vi har udarbejdet en brochure som vil blive omdelt snarest, og vi håber på rigtig stor opbakning fra erhvervsdrivende, firmaer og privatpersoner, der ønsker at støtte projektet", siger Erik Schaadt, og fortæller, at tennisklubben selvfølgelig kvitterer med reklameplads på centre court i hele skøjtesæsonen.

Skøjtebane hver vinter

Furesø kommune har været positive overfor ideen og ser første omgang som en prøve, men hvis det tiltrækker mange mennesker, kan det være, at man kan hive skøjterne frem igen næste vinter.

"Vi håber selvfølgelig, det bliver en succes, der kan vende tilbage fremover, og skulle det blive en rigtig stor succes, må vi se, om vi måske kan få fryseaggregater til hjælp, eller det stadig bliver på vejrets betingelser", siger Erik Schaadt.

Publiceret 11 December 2018 13:55

SENESTE TV