Arkivfoto

Arkivfoto

Ny kultur- og fritidspolitik på vej

Kommunen lokker med biografbilletter for gode ideer

politik Furesø Kommune er i fuld gang med udformningen af en ny politik på kultur- og fritidsområdet, og derfor inviteres borgerne nu med på råd på den digitale platform Citizenlab. Det gælder både de borgere, der ikke har mulighed for at deltage i borgerdialogmødet 21. januar og de, der gerne vil komme med ideer og input forud for mødet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Folkeoplysningsudvalg, foreninger og samråd er naturlige parter i udviklingen af politik, men det er den helt almindelige borger også. Og dem vil vi gerne nå med Citizenlab. Det er vigtigt, at vi får borgernes holdninger til kultur- og fritidslivet i Furesø, når der skal udvikles en ny politik. Det er jo netop dem, som ved, hvad der virker og ikke virker i kommunen, og som kan se de udfordringer, vi står over for," siger formand for udvalg for kultur, fritid og idræt, Tine Hessner (B).

Hun anerkender, at det for mange kan være en tidskrævende opgave at involvere sig i sit lokalområde, og derfor tester udvalget nye inddragelsesformer for at få flere borgere på banen i forhold til den politiske debat.

Med den digitale platform Citizenlab skal borgerne blot oprette sig som brugere for at få adgang til politiske spørgsmål. For at gøre det endnu mere attraktivt at deltage, udlodder Furesø Kommune to biografbilletter til den bruger, der får flest 'likes' for sit forslag.

"Fordelen ved Citizenlab er netop, at man kan sidde i ro og mag derhjemme og alligevel deltage i debatten om fritidslivet i Furesø. Har du for eksempel en idé til, hvordan flere unge bliver en del af foreningslivet? Eller vil du bare gerne gøre opmærksom på fritidsinitiativer, der fungerer godt? Så er Citizenlab en nem adgang til os politikere," siger Muhammed Bektas (A), næstformand i Udvalget for kultur, fritid og idræt.

Debatten på Citizenlab går forud for borgerdialogmødet, som holdes 21. januar kl. 18.30-21 på Furesø Rådhus.

jbe

Publiceret 14 December 2018 11:00

SENESTE TV