Kvickly Allerød og SuperBrugsen i Lynge er blandt de forretninger, der leverer overskudsmad til Henriette Rydiger Kyllesbeck fra ’Stop Spild Lokalt’ lillejuleaften. Foto: Martin Warming.

Kvickly Allerød og SuperBrugsen i Lynge er blandt de forretninger, der leverer overskudsmad til Henriette Rydiger Kyllesbeck fra ’Stop Spild Lokalt’ lillejuleaften. Foto: Martin Warming.

Overskudsmad bliver til julemad

Rækker pengene ikke til julemad, er der hjælp at hente hos organisationen ’Stop Spild Lokalt’. Lillejuleaften henter frivillige overskudsmad i lokale forretninger og deler det ud fra Frivilligcenter Hillerød

Af
Anne Lønstrup

julehjælp Henriette Rydiger Kyllesbeck får noget at se til lillejuleaften. Hun organiserer som frivillig i organisationen ’Stop Spild Lokalt’ gratis uddeling af overskudsmad i Allerød, Hillerød og Farum.

Det gjorde hun også sidste år. Men hvor ét supermarked var med på ideen sidste jul, har ikke mindre end 10 supermarkeder tilsluttet sig i år.

”Vi uddeler alle de returvarer, som supermarkederne ikke har fået solgt får jul, og som ikke holder henover helligdagene. Sidste år var der f.eks. masser af færdiglavede salater, men der var også ænder og alt muligt andet mad. Jeg får hjælp fra min søn og svigerdatter, og jeg håber på flere frivillige hjælpere, og så kører vi ellers ud og henter varerne, som vi deler ud i tidsrummet 20–23.00,” siger 45-årige Henriette Rydiger Kyllesbeck, der privat bor i Lynge.

Maduddelingen sker fra Frivilligcenter Hillerød, som ligger på Fredensvej bag Hillerød Bibliotek.

Kan køre maden ud

For at have en lille føling med, hvor mange mennesker, der gerne vil modtage overskuds-julemaden, vil hun gerne høre fra folk på forhånd. Dog vil man også kunne møde op uden forvarsel.

I tilfælde af, at man ikke selv kan komme til Fredensvej for at hente maden, vil Henriette Rydiger Kyllesbeck og de andre frivillige gøre, hvad de kan for at komme forbi med maden.

”Vi tilbyder at køre ud med maden til dem, der ikke kan komme. Infrastrukturen i Nordsjælland er ikke den bedste, hvis man er immobil,” siger hun og tilføjer:

”Vi har selv to biler og en trailer. Jeg har lige fået sponsoreret en transportvogn med lift og hele molevitten fra Europcar i Hillerød. Jeg skrev til ham i morges, og han ringede med det samme og sagde, det ville han gerne være med til,” fortæller hun.

Hun håber, at en artikel i avisen vil sprede budskabet. Maduddelingen er også oprettet på Facebook i håb om at folk vil dele, så initiativet om julehjælp og bekæmpelse af madspild når modtagerne.

Publiceret 15 December 2018 07:00

SENESTE TV