De kommende beboere Hans, Sidsel og Jette foran det gamle kontroltårn, som bofællesskabet også ejer. Foto: Claus Maimann Davidsen.

De kommende beboere Hans, Sidsel og Jette foran det gamle kontroltårn, som bofællesskabet også ejer. Foto: Claus Maimann Davidsen.

Rejsegilde på bofællesskabet Mageløse

5. december var der rejsegilde på bofællesskabet Mageløse, som ligger ved det gamle kontroltårn på Flyvestation Værløse. Her skal 29 familier bo sammen

Af
Anne Lønstrup

Husene popper i denne tid op med få ugers mellemrum i bofællesskabet Mageløse, som med Henning Larsen som arkitekt bygger projektet til 110 mio. kroner på den gamle Flyvestation Værløse.

Alle projektets forskellige samarbejdspartnere var inviteret til rejsegilde 5. december, og rigtig mange kom forbi sammen med ca. 60 voksne og 15 børn af de fremtidige beboere. Der blev spist pølser og sunget to til lejligheden skrevne sange, og så blev de huse, som entreprenørerne allerede har fået rejst, beundret.

”Jeg er superglad for, at I i sin tid greb chancen og nu er tæt på at realisere et spændende bofællesskab i et af de dejligste områder af Furesø. Tak for jeres ildhu og engagement. Rigtig godt rejsegilde og held og lykke med den fortsatte byggeproces,” skrev borgmester Ole Bondo i en hilsen til projektleder Claus Maimann Davidsen på dagen.

Individuelt indrettet

Claus Maimann Davidsen, der både er kommende beboer og lønnet projektleder i to år, fortæller, at de første fem familier snart kan flytte ind.

”De allerførste fem huse er klar til indflytning i midten af marts. Herefter gør vores hovedentreprenør, Danhaus, de øvrige klar frem til november 2019, hvor de sidste beboere flytter ind”. ”Udvendigt har husene et fælles udtryk med sorte, lodrette brædder mod bebyggelsens to hovedstræder og med naturtræ ind mod bebyggelsen grønne arealer. Tagene bliver beplantet med grønne bundplanter ind mod de grønne arealer og er beklædt med tagpap ind mod stræderne,” siger Claus Maimann Davidsen.

Indvendigt har de 29 familier haft mulighed for at skabe individuelle huse.

”De ydre streger er slået af arkitekten, men indvendigt er husene fuldstændig forskellige. Vi har selv kunnet bestemme med hensyn til vinduer, døre, ovenlysvinduer, loft til kip eller lave lofter og antallet af værelser.

Der er huse i fem forskellige størrelser – nemlig 90, 120, 135 eller 155 m2 i ét plan, samt et hus på 180 m2 i to plan. Alt i alt har byggeriet kunnet rumme kæmpe store forskelle.”

By og land

Beboerne i bofællesskabet nyder at se bebyggelsen tage form.

”Alle er enige om, at det er federe, end vi havde kunnet forestille os. Det er helt vildt fedt at gå ned igennem de to stræder, hvor bebyggelsen virker helt landsbyagtig, mens man på den anden side oplever det som at gå i det grønne, fordi husene følger landskabets konturer,” siger Claus Maimann Davidsen.

Publiceret 15 December 2018 00:00