Ole Bondo Christensen og formand for Furesø By og Land Poul Lüneborg foran Gedevasegård med nyt stråtag, hvor ejeren frygter nytåret. Pressefoto

Ole Bondo Christensen og formand for Furesø By og Land Poul Lüneborg foran Gedevasegård med nyt stråtag, hvor ejeren frygter nytåret. Pressefoto

"Pas på Furesøs kulturarv, når fyrværkeriet tændes"

Kommunen viser vej til sikkerhedsregler for alle adresser

For nogen er det årets festligste aften - for andre lidt af en prøvelse. Når fyrværkeriet brager løs, er der en risiko for, at stråtækte huse og andre boliger sættes i brand.

Furesø Kommune og Furesø By og Land vil derfor klæde borgerne bedre på, så fyrværkeriet bliver holdt til de steder, hvor det blandt andet ikke går ud over de over 300 bevaringsværdige bygninger i Furesø.

"I Furesø fejrer vi nytåret med fest og fyrværkeri. Men vi skal gøre det med omtanke. Når festen er startet, glemmer vi ofte fornuften i garderoben. Og det kan have store konsekvenser for vores fælles kulturarv," udtaler borgmester Ole Bondo Christensen i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune. Furesø By og Land beretter om bygningsejere med stråtag, der nytårsaften bekymret går brandvagt på egne bygninger. Også ejere af bygninger med dyrehold oplever den ellers festlige aften problematisk, fordi borgere tit søger ud mod markerne for affyring, og det skræmmer dyrene.

"Jeg ved godt, det ikke er alle, der er så optaget af de tekniske detaljer som jeg, derfor har vi lavet en indgang på furesoe.dk/fyrværkeri, hvor man nemt kan finde alle Furesø-adresser og se, hvad der gælder i området," fortæller risikokoordinator Christian Holst i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Planlæg inden affyring

"Ofte handler det blot om at trække ned for enden af vejen, men det tænker man ikke over, når man først står med lighteren i hånden. Mangler man en aktivitet, der kan holde børnene beskæftiget mellem jul og nytår, kan man jo oplagt inddrage dem i planlægningen af, hvor nytårskrudtet skal - og må- fyres af," fortsætter han.

jesl

Publiceret 28 December 2018 11:51