Der er planlagt for få møder i 2019 i fagudvalgene, mente Venstres Lars Carpens på årets sidste byrådsmøde i Furesø Kommune. Foto: Jens Berg Thomsen

Der er planlagt for få møder i 2019 i fagudvalgene, mente Venstres Lars Carpens på årets sidste byrådsmøde i Furesø Kommune. Foto: Jens Berg Thomsen

Protest over byrådets mødekalender

"Otte møder er ikke nok," lyder skudsmålet fra byrådsveteran

Af
Jens Berg Thomsen

mødeplan Otte møder på et år er for lidt i et udvalg under byrådet. Sådan lød det forleden fra Venstres Lars Carpens, da der var byrådsmøde i Furesø Kommune.

"Jeg må protestere. Der er en kæmpe dagsorden hver gang. Jeg mener, det er yderst betænkeligt, og det er ikke tilfredsstillende over for borgerne. Vi har allerede flere sager oppe, og hvis de ikke kan behandles i januar måned, så må borgerne vente til langt ind i februar. Det mener jeg, er forkert," sagde Lars Carpens, der blev valgt ind i det daværende Farum Byråd i 1991, i byrådssalen.

"Der bør være mindsty ét møde om måneden. Der er da nogle ting, der kan vente, men der er også ting, der kræver, at vi agerer rimeligt hurtigt."

Egil Hulgaard (K), der er udvalgsformand for byudvikling- og boligudvalget, hvor Lars Carpens netop sidder, var delvist enig.

"På flere punkter kan jeg godt følge bekymringen. Vi har som udvalg valgt at prøve det her af, men det er ikke det samme, som vi ikke vil lave det om senere," sagde han og bemærkede også, at der den 3. oktober 2019 var sat en mulighed af til et ekstraordinært møde i udvalget.

Også formand for natur-, miljø- og grøn omstillingsudvalget Lene Munch-Petersen.

"Det er Furesømodellen, hvor vi gerne vil prøve at være mere sammen med borgerne og derfor har skruet ned for frekvensen af møder. Det kan vi godt være stolte af, og der er allerede planlagt ekstraordinært møde i januar," sagde hun.

"Nu kan jeg godt tage til møde den dag, men jeg finder det betænkeligt, at der skal klemmes ekstraordinære møder ind. Udvalgene repræsenterer den samlede vælgermasse, og derfor er det vigtigt, at vi sørger for, at fagudvalgene agerer. Det andet er uordentligt," sagde Lars Carpens.

Et enigt byråd endte med at stemme mødekalenderen igennem.

Publiceret 28 December 2018 00:00