Coding Pirates Danmark åbner lokalafdelingen i Furesø. Der er åbent hus den 12. januar på Værløse Bibliotek. PR-foto: Benjamin Pomerleau / Coding Pirates Danmark

Coding Pirates Danmark åbner lokalafdelingen i Furesø. Der er åbent hus den 12. januar på Værløse Bibliotek. PR-foto: Benjamin Pomerleau / Coding Pirates Danmark

Coding Pirates åbner i Furesø

Foreningen vil arbejde for, at erhvervslivet også om 10-15 kan skaffe kvalificeret arbejdskraft

Af
Jens Berg Thomsen

kodepusleri Coding Pirates Danmark har oprettet en lokalafdeling i Furesø - og det markerer den nye forening blandt andet ved at holde åbent hus på Værløse Bibliotek lørdag den 12. januar mellem klokken 10-14.

"Børnene kan se en 3-D-printer og hvordan, man programerer på mikrobits. Vi vil gerne formidle teknologi for børn i alderen syv-15 år," fortæller Jørgen Kragh Jakobsen, der sidder i bestyrelsen for den nydannede forening.

Den nye lokalforening dækker både Farum og Værløse.

"Vi vil gerne i gang med forårssæsonen omkring slutningen af januar. Vi er ved at få afklaret, hvor det rigtige sted vil være. Derudover er vi også ved at undersøge mulighederne for donationer i form af tilskud, eller måske er der virksomheder, der ligger inde med nogle gamle laptops, som vi kan overtage," siger Jørgen Kragh Jakobsen.

Han arbejder selv i it-branchen, og det frivillige arbejde, han vil lægge i den lokale Coding Pirates har også et erhvervsmæssigt formål.

"Jeg arbejder konkret ude i en virksomhed, hvor der mangler folk, der kan kode. Og så bruger jeg min fritid på at sørge for, at der også vil være folk om en 10-15 år, der kan arbejde med det. Udfordringen er, at det er et nyt undervisningsfelt, og at skolerne har svært ved at fastholde interessen for kodning for skoleeleverne, når de når en 7.9.klasse. Det er det, vi gerne vil arbejde med i Coding Pirates," fortæller Jørgen Kragh Jakobsen.

Publiceret 07 January 2019 12:45