Nick Allentoft har i en del år været aktiv for Venstre i Furesø. Men i 2012 valgte han at satse 100 procent på netmediet DenOffentlige.dk, der har skrevet om den offentlige sektor. Nu da netmediet er begæret konkurs, vil Allentoft bruge mere tid på bogen 'Velfærdsillusionen', han har skrevet. Pressefoto

Nick Allentoft har i en del år været aktiv for Venstre i Furesø. Men i 2012 valgte han at satse 100 procent på netmediet DenOffentlige.dk, der har skrevet om den offentlige sektor. Nu da netmediet er begæret konkurs, vil Allentoft bruge mere tid på bogen 'Velfærdsillusionen', han har skrevet. Pressefoto

Tidligere lokalpolitiker Nick Allentoft begæret konkurs med DenOffentlige.dk:

"Da jeg fik rettens afgørelse mandag var det chokerende læsning"

Efter otte år må stifter og ansvarshavende chefredaktør Nick Allentoft dreje nøglen om. På Facebook skriver han, at han nærmest er i granatchok, efter at Sø- og Handelsretten mandag den 7. januar traf beslutningen om at begære netmediet konkurs

Af
Kimmie Hetland

Konkurs "DenOffentlige er konkurs - og jeg er nu jobsøgende". Sådan indleder Nick Allentoft et opslag på Facebook, hvor han desuden fortæller lidt mere om årsagen:

"Det er resultatet efter at en tidligere betroet samarbejdpartner har fremsat et krav baseret på usandheder. Jeg er selvsagt rystet og chokeret. Der findes ikke ankemulighed for en sådan afgørelse. Nu overtager en kurator DenOffentlige.dk, som ikke længere udkommer. Otte års arbejde og betydelige investeringer er tabt".

Mister alt

DenOffentlige.dk, der blev startet i 2010, skrev om den offentlige sektor, og konkursbegæringen får ifølge Nick Allentoft ikke bare arbejdsmæssige men også personlige konsekvenser.

"Situationen er rædselsfuld for mine nærmeste og mig selv. Jeg mister alt, min virksomhed, min bolig, min indtægt, alt. Jeg har investeret hele mit voksne liv i tilværelsen som selvstændig. Min pension var min virksomhed. 25 års arbejde står nu som en dundrende fiasko for mit indre", skriver Nick Allentoft på Facebook.

Til Furesø Avis skriver han:

"Siden den konkrete konkursbegæring kom i min mailindbakke en fredag eftermiddag først i oktober har det været en følelse af at have en pistol for panden samtidig med at skulle lade som ingenting overfor samarbejdspartnere og læsere".

Ude af mediebilledet

Noget af det, der rammer Nick Allentoft særligt hårdt, er også, at DenOffentlige.dk ikke længere vil være en del af mediebilledet.

"Læsere og samarbejdspartnere mister et medie, der efterhånden havde opnået en stærk position og satte væsentlige dagsordner. Vi var det første medie, der beskrev opgøret med New Public Management vedvarende, vi har udgivet artikelserier om den usikre datasikkerhed, om socialkrisen og om den udfordrede faglighed på hele velfærdsområdet. Og vigtige samfundsaktører, debattører og forskere har tilført alle debatter saglighed og solid viden. Det tror jeg, mange kommer til at savne nu", skriver Nick Allentoft.

Fejl og falsk forklaring

Krav baseret på usandheder fra en tidligere samarbejdspartner. Det er, hvad Nick Allentoft siger, ligger til grund for konkursen.

"Modparten kunne påstå hvad som helst, og min virksomhed skulle så dokumentere påstandene. Det kostede enorme ressourcer at komme igennem samtidig med at passe de daglige opgaver. Uanset min opfattelse af at kravet fra modparten var grebet ud af den blå luft, så ligger der konstant en tvivl om, hvad retten vælger at tro på. Da jeg fik rettens afgørelse mandag, var det chokerende læsning. Retten har bla. valgt at se fuldstændig bort fra helt konkrete fejl i retsbogen, selvom de har alvorlig indflydelse på sagen. Jeg kan sådan set godt forstå, at fejlene opstår, for den unge nyansattte dommerfuldmægtige var alene om at lede retten og samtidig transkribere det, der blev sagt. Så opstår fejl, men jeg er overrasket over, at retten kan se helt bort fra dokumenterede fejl og falsk forklaring", skriver han til Furesø Avis.

Lokalpolitiker i Furesø

Nick Allentoft startede i 1998 med at være politisk aktiv for Venstre i Værløse og sidenhen Furesø. Efter kommunalvalget i 2009 blev han valgt ind i byrådet, men stoppede i 2012 som aktiv i Venstre efter at Venstres vælgerforening valgte Gustav Juul som spidskandidat til det efterfølgende kommunalvalg.

Siden har han haft fuld fokus på at opbygge sit netmedie, men det har langt fra været lige let altid.

"Det har været hårdt arbejde, særligt da jeg for nogle år siden valgte politik fra til fordel for at drive medie. Dengang stod jeg ved en skillevej efter nogle år med både politik og et medie i en beta-udgave, og skulle vælge mellem politik eller medie. Det hjalp de daværende V-medlemmer mig med, og det var jeg helt afklaret med efterfølgende. Så var sporet til at skabe DenOffentlige sådan set lagt", skriver Allentoft.

Foredrag

Hvad fremtiden helt præcis kommer til at bringe for Allentoft er endnu uvist. Men på den korte bane er én ting sikker:

"Jeg skal sikre en indtægt, for jeg har intet ønske om at melde mig på jobcenteret og blive fanget i socialkrisen. Jeg håber, at mit arbejde med bla. 'Velfærdsillusionen' (en bog skrevet af Allentoft red.) kan blive en trædesten, men er åben for alt lige nu. Foredrag om socialkrisen, ledelseskrisen, demokratikrisen og balancen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund får jeg nu også bedre tid til, og håber der er nogen derude, der kan bruge mig", afslutter Allentoft i en mail til avisen.

Publiceret 12 January 2019 00:00