En overrasket Bjørn Mortensen fik titlen som

En overrasket Bjørn Mortensen fik titlen som "Årets Furesøborger" af DH Furesø. Fra bestyrelsen var det Karin Beyer og Dorthe Stieper, der kunne overraske med buket og ord. Foto: Jens Berg Thomsen

Fin pris til Bjørn: "Den havde jeg ikke set komme"

Årets Furesøborger var gået på pension - men så vendte han tilbage

Af
Jens Berg Thomsen

pris Forleden kunne Danske Handicaporganisationer (DH) i Furesø traditionen tro udnævne årets Furesøborger. Og valget faldt på en overrasket Bjørn Mortensen, der arbejder på kommunens trykkeri i "Stien" i den tidligere Bybækskolen.

"Bjørn Mortensen er helt sin egen, har en lun humor og er hyggelig at omgås. Og så har han hjertet på rette sted. Han har øje for de skæve eksistenser og er med arbejdet som trykkermester med til at give psykisk sårbare en meningsfuld hverdag," lyder det i begrundelsen.

"Den havde jeg ikke set komme"

Det var Karin Beyer og Dorthe Stieper fra den lokale bestyrelse, der kunne overraske Bjørn Mortensen.

"Den havde jeg sgu ikke set komme," sagde den overraskede hovedperson selv.

"Egentlig var jeg på vej til at flytte til Spanien igen, men jeg blev hevet tilbage. Jeg kan ikke lade være med at gøre de ting, jeg gør. Det skyldes jo nok, at jeg har hjerte for det," lød det.

Var egentlig gået på pension

DH Furesø skriver i begrundelsen blandt andet, at:

"Bjørn Mortensen var egentlig gået på pension. Men han kunne ikke sige nej, da Fontænehuset spurgte ham, om han ville give nogle timer om ugen til at få trykkeriet op at stå som en socialøkonomisk virksomhed for nogle af de psykisk sårbare, der er tilknyttet huset. Bjørn Mortensen har en spraglet fortid som alt fra ejendomsmægler i Spanien til folkeskolelærer i Farum. Frem til sin pension varetog han et job som teknisk medarbejder i henholdsvis Farum Kulturhus og Galaksen. Sidstnævnte sted fik han bl.a. ansvaret for trykkeriet i kælderen, som betjente kommunens foreninger. Det er det trykkeri, som Fontænehuset overtog driften af i 2017, og som nu er flyttet til lokaler i Aktivitets- og Kulturcenteret Stien i Farum," står der.

På Furesø Avis' website finder du en video fra prisoverrækkelsen.

Publiceret 16 January 2019 15:28

SENESTE TV