Som led i festivalen 'Lun på Ord' byder Amir El Falaki på undervisning i Fortnite dans. Foto: Anne Lønstrup

Som led i festivalen 'Lun på Ord' byder Amir El Falaki på undervisning i Fortnite dans. Foto: Anne Lønstrup

Lær at danse fortnite

Under festivalen Lun på Ord kommer den nye ejer af Danseplaneten i Farum, Amir El Falaki og danser Fortnite dans med alle

Af
Anne Lønstrup

Fortnite dans Amir El Falaki har danset hele sit liv. Han begyndte hjemme foran fjernsynet i forældrenes stue, fortsatte med at danse på gaden til lyden fra en ghettoblaster, blev ”opdaget” af Brit Bendixen, der gjorde ham til underviser, hvorefter han fortsatte ind i en professionel karriere som showdanser og danseinstruktør.

I september overtog han danseskolen i Farum, som han har døbt Danseplaneten. Sådan en har han allerede haft i ti år i Hellerup, samtidig med at han har undervist i Farum.

Drengene ud på gulvet

Under festivalen Lun på Ord vil Amir El Falaki undervise alle – piger og drenge – i at danse Fortnite. Og hvis du undrer dig over, hvad det er for noget, så er du sikkert ikke blandt de millioner og atter millioner af mennesker verden over, der spiller online computerspillet, Fortnite, hvor det handler om at samarbejde og overleve. I spillet danses der også – eller der laves nogle ’moves’ – og dem kan Amir El Falaki.

”Fortnite er utroligt populært, min søn på ti år er også optaget af det, men man sidder jo på sin flade, mens man spiller. Der er nok flest drenge, der spiller Fortnite, og vi skal have en masse drenge ud på dansegulvet og lære dem nogle moves, så de kan imponere pigerne. Dans er sundt – også for selvtilliden,” siger Amir El Falaki.

Ville kun danse

Selv har han vist aldrig været svær at lokke til at danse. Tværtimod var han svær at lokke fra det.

”Mine forældre ville gerne have haft, at jeg læste til læge eller advokat. Men Michael Jacksons moonwalk betog mig så meget, at jeg kun ville danse. Når mine venner gik i byen for at drikke og score, så gik jeg i byen for at danse,” smiler Amir Falaki, der er født i Danmark og hvis forældre er fra Marokko.

Han øvede engang i Pejsegårdens store dansesal hos Britt Bendixen:

”Og da vi var færdige med at øve, kom hendes søn Niclas Bendixen hen til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at undervise et hiphop-hold hos dem. Det blev begyndelsen på min karriere i underholdningsbranchen.”

Lang dansekarriere

Amir El Falaki turnerede som danser og koreograf verden rundt med danske bands som Cut’N’Move, Sound of Seduction, og Aqua. Han var også med i bandet ’Toy Box’, som solgte stort i hele verden.

”På et tidspunkt havde jeg fået så meget erfaring i bagagen, at jeg begyndte gerne at ville lære fra mig. Derfor åbnede jeg for ti år siden Danseplaneten i Hellerup. Da Elisabeth Dalsgaard ville sælge sin danseskole her i Farum var jeg frisk,” fortæller han.

Mange af hans hiphop-hold klarer sig virkelig godt i mesterskaber og konkurrencer, hvor de bl.a. har vundet Danmarksmesterskabet otte år i træk, et Europamesterskab i 2017 og sølv ved VM 2018.

“Dans er et fællesskab, det er tidløst, det træner smidighed, kropskontrol og rytme, men det træner også hjernen. Plus at vi siger ’Ud med Janteloven!’,” siger Amir El Falaki.

Amir El Falaki danser Fortnite under festivalen Lun på Ord lørdag 19. januar kl. 14.00.

mere "lun på ord" side 6

Publiceret 19 January 2019 00:00

SENESTE TV