Spejdere og kommunen går sammen om fritidshjælp

Hjælp til familier der ønsker at sende deres børn til idræt

Et nyt samarbejde mellem Spejdernes Genbrug og Furesø Kommune betyder, at familier nu kan få hjælp til at få udstyr til deres børns fritidsaktiviteter.

"Mange børnefamilier oplever, at der er en stor udgiftspost forbundet med børnenes fritidsaktiviteter. Alene indkøb af sportstøj og - udstyr koster mange penge," skriver de to i en pressemeddelelse.

Det er kommunens fritidsvejledning og spejderne, der gør, at børn og unge kan henvende sig med henblik med at få den gratis hjælp. Alt sportsudstyret kommer fra Spejdernes Genbrugs store genbrugsmarked på Havremarken i Farum, som har en særskilt afdeling med sportstøj og udstyr til mange forskellige sportsgrene.

"Vi oplever en stor opbakning i vores lokalområde og er så heldige, at vi løbende modtager flere varer, end vi kan nå at sælge på vores månedlige salgsdag. Gennem Furesø Fritidsvejledning kan vi nu være med til at understøtte, at flere børn og unge kan få en aktiv fritidsinteresse, møde nye venner og få brugt kroppen. Vores mulighed for at støtte diverse sportsgrene er god, da vi har rulleskøjter, skøjter, fodboldstøvler, benskinner, cykelhjelme, tennis- og badmintonketsjere og meget mere. Det er rigtig godt udstyr og ofte stort set ubrugt," fortæller Corinne Clausen, frivillig i Spejdernes Genbrugs sportsafdeling.

Ordningen er et pilotprojekt, som i første omgang kører fra 1. januar og et halvt år frem. Man kan kontakte fritidsvejlederne for at høre mulighederne på fv@furesoe.dk.

jbt

Publiceret 22 January 2019 09:17