Arkitekt Lars Toksvig fortæller om projektet. Foto: Jens Berg Thomsen

Arkitekt Lars Toksvig fortæller om projektet. Foto: Jens Berg Thomsen

Planer for fremtidens Frederiksborgvej

Kommunen fortalte om tanker om nyt byggeri i Farum

Af
Jens Berg Thomsen

En god håndfuld mennesker var mødt op forleden, da Furesø Kommune bød på borgermøde om fremtidsplanerne for Frederiksborgvej 3-5, der tidligere har rummet børnehaven Solsikken. Adressen rummer også den tidligere skole, hvor der er i dag er kommunal administration.

"Vi er kommet til et sted i processen, hvor vi gerne vil høre, hvad borgerne har at sige," lød det fra byudviklings- og boligudvalgsformand Egil Hulgaard (K).

Den oprindelige skole, der blev bygget for snart 100 år siden, bliver bevaret i den nye plan og bliver til familieboliger. Derudover bygges der nye bygninger, der skal rumme seniorboliger. Bag planerne står firmaerne Sophienberg og PLH Arkitekter.

I planerne står der, at tanken blandt andet er en bedre forbindelse mellem Kumbelhaven og Farum Bytorv og Farum Kulturhus. Det sker ved at bygge en tunnel hele vejen fra parken, og hvor man i dag bliver mødt af en mur og må dreje enten op ad en bakke eller gå op ad en trappe, så forestiller firmaerne sig tunnelen ført videre.

Bygningerne med seniorboligerne kommer til at have en port, "Kulturporten", ind til kulturhuset, fortalte Lars Toksvig fra arkitektfirmaet. I alt tæller planerne 14 rækkehuse til familier og 62 seniorboliger à 2-3 værelser stykket.

Nogle borgere fandt det kritisabelt, at der med planerne forsvinder parkeringspladser, fordi den nuværende parkeringsplads ved danseskolen og kulturhuset ryger, hvis planerne realiseres, som de ser ud nu.

"Ja, der bliver færre parkeringspladser og flere boliger. Det er en konsekvens af det her byggeri," sagde han.

Teknisk direktør Claus Torp fortalte de fremmødte borgere, at "man stadig er meget tidligt i projektet," og at han ikke kunne opgøre parkeringspladsregnestykket på stående fod.

"Der er omkring 100 medarbejdere i kulturhuset, og der er 3-500 gæster nogle gange, når vi har arrangementer," sagde kulturhusleder Zanne Jahn, der ikke var eneste kritiske stemme.

"For vi, der bor i nærheden, vil støjen stige, når trafikstøjen bliver reflekteret mod byggeriet. Har I tænkt på det," ville en borger vide.

"Nej, det har vi ikke tænkt på," sagde Lars Toksvig.

Hvis planerne skal realiseres, skal der først udføres en ny lokalplan. Og den nye lokalplan kommer også i en præhøring, fortalte teknisk direktør Claus Torp. Målet er at godkende lokalplanen sidst på året i byrådet, fortalte han.

Publiceret 23 January 2019 00:00