Én af ideerne var advarselsmærker på plastikposer. Foto: Jens Berg Thomsen

Én af ideerne var advarselsmærker på plastikposer.

Skoleelever innoverede for virksomheder

Stor præsentation for 7.klasser i Farum Arena

Af
Jens Berg Thomsen

innovation Alle 7.klasser i Furesø var fredag samlet i Farum Arena efter en uge i innovationens tegn.

Fire virksomheder havde stillet eleverne en opgave og en konkret problemstilling, som virksomhederne gerne ville have en løsning på - og det hele mundede ud i en konkurrence, hvor de bedste projekter blev præmieret.

"Formålet er, at de unge skal arbejde med innovation og opleve, at man tager dem alvorligt og tror på deres ideer. De fire virksomheder, der deltager, har stillet eleverne en rigtig udfordring. Erfaringer fra de tidligere år har vist, at når eleverne får chancen og tilliden til at løse autentiske problemstillinger, opstår der spændende ting," fortæller Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Eksempelvis havde computervirksomheden Shape Robotics udviklet læringsrobotten "Fable" og havde bedt eleverne om input til at løse udfordringer med maskinen. Robotten skal hjælpe elever, der er længe væk fra skole, og "Fable" skal fungere som en stedfortræder i klassen. Eleverne havde blandt andet udviklet projekter, hvor robotten kan scanne en QR-kode, så den fraværende elev får en skoleopgave samtidigt med klassekammeraterne, og en anden gruppe havde fået robotten til at "række hånden op" i klassen.

Eleverne havde også fundet på andre projekter. Blandt andet havde en gruppe foreslået advarselsmærker à la cigaretpakker på plastikposer.

Deltagende virksomheder

    Shape Robotics, der har udviklet læringsrobotten Fable. De ønsker elevernes input til at løse udfordringer for elever der er længe væk fra skole, enten pga. sygdom eller rejse, ved at lade Fable være stedfortræder i klassen.

    Wally & Whiz, der fremstiller gourmet vingummier. Her skal eleverne forsøge at få fat i deres egen målgruppe gennem design af emballagen, samt finde muligheder for genanvendelse af denne.

    Ingholt Consult ApS, rådgivende ingeniører i byggeri og anlæg. De har stillet eleverne to opgaver at vælge imellem; udvikling af en visuel projektoversigt til virksomheden, eller oplyse bedre omkring større byggeprojekter der kan give gener for borgerne imens byggeriet står på.

    Furesø kommunes By & Miljø afdeling, ønsker elevernes bud til bæredygtige løsninger der kan få dem og deres omgangskreds til at hjælpe til en grønnere kommune.

Kilde: Furesø Kommune

Publiceret 07 February 2019 00:00