ARKIVFOTO 2015 af hus til salg- - Se RB 8/9 2015 09.33. Der er 3500 færre huse på markedet end på samme tidspunkt sidste år. Det er godt nyt for boligmarkedet. (Foto: Mathias Løvgreen/Scanpix 2015)

Er drømmen at købe et hus i Furesø, skal der gå lidt over en million kroner ind på familiens årlige lønseddel. Pressefoto Scanpix Denmark

Så mange penge skal du tjene for at købe et hus i Furesø

Der skal gå over en million kroner ind på lønkontoen om året, hvis man vil købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Furesø.

Det viser en ny analyse fra EDC.

Analysen viser, at huspriserne i Furesø er på et niveau, hvor man som boligkøber uden opsparing - udover udbetalingen - skal tjene 1.092.053 kroner om året, hvis man vil købe et ganske almindeligt parcelhus.

EDC’s analyse er baseret på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter. Forudsætningen for beregningen er i øvrigt, at huset købes af en familie med to børn. Familien har sparet op til udbetalingen, men har derudover ingen opsparing eller gæld.

"De seneste års stigende priser på boliger stiller stigende krav til køberens økonomi, ikke mindst til førstegangskøberens formåen. Det har derfor været en rigtig god idé at starte tidligt med en mindre og billigere bolig for på denne måde at skabe en opsparing til det næste boligkøb," siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik udgør en dansk lønmodtager-families gennemsnitsindkomst godt 690.000 kroner årligt. I hovedstadsområdet er der dog kun tre kommuner med huspriser for gennemsnitsindkomsterne, nemlig Frederikssund, Gribskov og Halsnæs Kommuner.

Er drømmen at købe et hus på Frederiksberg, skal der endda stå næsten to millioner kroner på familiens årlige lønseddel, for at drømmen kan blive til virkelighed.

Hvis man har planer om at flytte til vores nabokommune Allerød, skal der 'kun' gå 889.827 kroner ind på lønkontoen årligt, mens man skal tjene 943.280 kroner om året, hvis man vil købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Ballerup.

mw

Publiceret 13 February 2019 11:36

SENESTE TV