Kunst og køkken hænger sammen for Irene Steenberg og Jacob Kent. Foto: Niels Idskov

Kunst og køkken hænger sammen for Irene Steenberg og Jacob Kent. Foto: Niels Idskov

Kaserne-køkken byder på kunst og øko-mad

Irene Steenberg og Jacob Kent arbejder sammen omkring galleri og landkøkken med filmfolk og lysudlejere som naboer på den tidligere flyvestation

Af
Niels Idskov

EVENTKULTUR I den ene bygning er der lysudlejning og i en anden - kaldet Filmstationen - sker der optagelser til en dokumentarfilm om terrorangrebet i Krudttønden i København i 2015. Vi befinder os i sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse, og henne om hjørnet overfor Studie 6 finder man Landkøkkenet og Frk. Steenbergs atelier/galleri, og her holder en kok og en kunstner til.

Kokken er Jacob Kent, og kunstneren er kæresten Irene Steenberg. Parret bor sammen på Østerbro i København, men rykkede 1. august sidste år ind i det tidligere kasernekøkken for sammen at skabe noget nyt. I løbet af sommeren fik de sat gang i gryder og maskiner. Inden da havde de foretaget en grundig oprydning og afvaskning af det store køkken, der havde ligget stille i 12 år.

"Jeg har drevet Landkøkkenet i 10 år, men havde brug for nye lokaler, da jeg i 2017 kom på sporet af stedet her. Det er som at begynde på en frisk i de her lokaliteter her i Furesø Kommune, som vi endnu ikke kender så godt, men er i færd med at opdyrke," fortæller Jacob Kent. Han er 50 år og uddannet kok. Landkøkkenet.dk står for økologisk catering til enhver lejlighed til både private og firmaer. Sidst på året solgte han 250 nytårskuverter, men lige nu er der lidt stille. Det giver tid til at få idéer og planer på bordet, herunder det næste åbent hus-arrangement. Det sker Skærtorsdag 18. april.

Gullaschkanonen kan levere 500 liter økosuppe, og er ved at være klar til kamp for Jacob og Irene. Foto: Niels Idskov

Gullaschkanonen kan levere 500 liter økosuppe, og er ved at være klar til kamp for Jacob og Irene. Foto: Niels Idskov

Kunst, køkken og kommunikation

Udenfor køkkenet er de Irene Steenbergs farverige malerier, der præger rum og vægge. Hun er uddannet pædagog og arbejder fortsat som vikar, men det er her på det tidligere militære område, at "fuglen skal flyve."

"Her er der en masse muligheder for mig til at at udstille og arbejde, men også for at skrue op for mad og kunst sammen. Jacobs søster, Katrine Kent, kan en hel masse med kommunikation og coaching, og vi har planer om lejlighedsvis at knytte hende til nogle af vores arrangementer. Så kan man komme til teambuilding og lave mad sammen, lave kunst med mig som underviser og høre om den proces, som den foregår , og evaluere det hele bagefter," uddyber Irene Steenberg. På tale er også anlæg af krydderurtehave samt arrangementer i haven bagved med spisning ved langborde - for private såvel som firmaer.

Ved åbent-hus-arrangementerne vil der være salg af malerier, tegninger og akvareller samt smagsprøver og salg af sæsonbaserede specialiteter fra Landkøkkenet, ligesom der er mulighed for at komme og få en snak om, hvad huset kan tilbyde, hvis der skal holdes konfirmation eller anden fest i familien.

Gullaschkanon på hjul

Det er ordet event, der ligger forrest i munden på værtsparret. Ved åbningen i august serverede de i haven en tre retters menu for personalet på Hotel- og restaurantskolen for 150 personer, som også fik lidt viden om vin og økologi med sig hjem. Senere på efteråret var der åbent hus i gallerierne, men det handler også om at komme ud til folk og servere mad, som Landkøkkenet har gjort til Høstmarked på Grantoftegård i Pederstrup og Kulturnatten i København.

Til det brug har parret anskaffet sig en version af den mobile gullaschkanon fra 1956 i civilforsvarsblåt og med en kapacitet på 500 liter. Den kommer givetvis i aktion på bl.a. Store Flyvedag, hvor der vil blive serveret økosuppe fra de fire store gryder.

Publiceret 15 February 2019 14:00

SENESTE TV