Børn fra Børnehuset Kirke Værløse.

Børn fra Børnehuset Kirke Værløse. Privatfoto

Børn kan se frem til mere tumleri og bevægelse

To institutioner i Furesø er blevet DGI-certificeret

To institutioner i Furesø Kommune, Krudthuset i Jonstrup og Børnehuset Kirke Værløse, er blevet DGI-certificeret, og det betyder, at børnene nu kan se frem til en hverdag med mere tumleri, hoppen og bevægelse, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

"Alle medarbejdere har fået undervisning og forholdt sig til legebegreber, teoretisk viden om leg og motorik, og vi har afprøvet forskellige lege med udgangspunkt i udvikling, planlægning, afprøvning og evaluering af legen. Vi har skabt et fælles sprog og en fælles forståelsesramme for idræt, leg og bevægelse i vores dagtilbud," fortæller Pia Rosa Jørgensen i kommunens pressemeddelelse.

Medarbejderne i de to børnehuse har været på et to dages DGI-kursus i at forstå- og kunne bruge begrebet kropslig dannelse som fundament for arbejdet med idræt, leg og bevægelse og til at udvikle børnenes fysiske færdigheder, deres kropsbevidsthed og bevægelsesglæde.

"Et stærkt fokus på bevægelse tidligt i vores børns liv er væsentligt for deres motorik, deres fornemmelse for kroppen og glæde ved at bruge den aktivt. Og så viser forskning også, at bevægelse styrker indlæringen. Jeg synes, at det er rigtig spændende, at ledelse og medarbejdere i de to dagtilbud har skærpet deres fokus på bevægelse med en DGI-certificering. I vores arbejde med at lave en fælles dannelsesstrategi for 0-18 årsområdet, håber jeg, at kropslig dannelse kommer til at fylde en masse. Nu har vi hvert fald nogle medarbejdere, der kan gøre os klogere på det begreb" siger Bettina Ugelvig Møller (S), formand for udvalget for dagtilbud og familier, i pressemeddelelsen.

jbt

Publiceret 14 March 2019 00:00