Mathilde Powers. Foto: Ebbe Forup, Forup Fotografi

Mathilde Powers. Foto: Ebbe Forup, Forup Fotografi

Udvalgsformand til Syvstjerne Vænge-naboer: ”Vi forsøger at være åbne”

Ifølge udvalgsformand Matilde Powers (S) bør naboerne til et nyt bosted ikke føle sig utrygge

Af
Anne Lønstrup

Der er gjort meget for at fortælle naboerne til det kommende bosted på Syvstjerne Vænge, at de godt kan være trygge og ikke skal frygte problemer med beboerne.

Related content

Sådan lyder meldingen fra udvalgsformand Matilde Powers, som mener, at hun og forvaltningen har gjort, hvad de kunne for at kommunikere om planerne for bostedet.

”Vi vil rigtig gerne inddrage borgerne, og når vi har afholdt et borgermøde om det kommende bosted, er det, fordi vi ønsker en åben proces,” siger hun og tilføjer:

”Det er ærgerligt, at der er naboer, som ikke føler sig trygge, for vi forsøger at informere og imødekomme dem ved at svare på alle henvendelser, invitere til møder og opdatere kommunens hjemmeside, når der er nyt,” siger Matilde Powers, som er formand for udvalget for Sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv.

En harmonisk gruppe

Til Furesø Avis efterlyser flere af naboerne til Syvstjerne Vænge 10, at der skal gives en garanti for, at stedet ikke kommer til at huse udadreagerende og mennesker med svære diagnoser.

Men ifølge Matilde Powers er det ikke muligt at give en bedre garanti for, hvem der skal bo i bostedet, end den der allerede er givet. Furesø Kommune har beskrevet de kommende beboere som ”mildt til moderat psykisk og socialt udfordrede borgere, som ikke har et behandlingskrævende misbrug, og som ikke vil være udadreagerende.”

”Jeg ved ikke, hvordan man skulle kunne give den garanti, som efterspørges. Vi har sagt, at der kun vil være personale på bostedet i dagtimerne, for beboerne skal være så velfungerende, at de langt hen ad vejen skal kunne klare sig selv. De er ikke udadreagerende, men en harmonisk gruppe, som er trygge ved at bo med hinanden i bofællesskabet,” siger Matilde Powers.

Tidligere nabobekymring

Matilde Powers siger også, at Socialtilsynet kontrollerer området, og hun understreger, at det ikke ville være muligt for kommunen at visitere borgere, som har brug for døgnbemanding eller et behandlingstilbud, til at bo på bostedet.

”Det er så meget kontrol på dette felt fra socialtilsynets side, at vi ikke som kommune bare kan ændre på formålet for bostedet,” siger hun.

Hun opfordrer naboerne til at se på situationen med historiske briller.

”Der er seks andre botilbud i kommunen, og nabobekymringen har været lige så stor de andre gange. I alle de seks andre tilfælde er naboerne efterfølgende kommet tilbage og har sagt, at deres bekymring var blevet gjort til skamme. Der er nogle naboer, der har sagt undskyld for deres første reaktion,” siger hun.

Ifølge Matilde Powers er der også mange naboer, som er tilfredse med kommunens information. Hun fortæller, at flere har henvendt sig til hende efter et orienteringsmødet den 21. februar for at sige, at de følte sig velinformeret og er trygge ved situationen.

Publiceret 22 March 2019 00:00